Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Bevalling

Niet kunnen plassen na de bevalling..

Katheriseren

Twee dagen na de bevalling voelde ik de drang om te plassen, alleen er kwam niks? Ik had op dat moment zo'n last van mijn volle blaas dat ik zelfs mijn dochter niet vast kon pakken van de pijn.

De verloskundige gebeld en ze kwam al snel om me te katheteriseren, het bleek dat mijn blaas 'op knappen' stond.. De verloskundige heeft toen het ziekenhuis gebeld en ik moest meteen komen.

Ik ben toen samen met mijn zus naar het ziekenhuis gegaan waar ik een verblijfs- katheter kreeg en zo naar huis werd gestuurd (je weet wel een grote zak met hendels voor aan het bed). De nacht en dag erna kon ik onze dochter dus niet echt oppakken want de katheter zat in de weg.

De dag daarna werd ik gebeld dat ik moest komen om de katheter eruit te laten halen zodat de blaas niet "lui" zou worden. De kraamhulp lette even op onze dochter zodat mijn man en ik samen naar het ziekenhuis konden.

De katheter werd eruit gehaald en mij werd laten zien hoe ik mezelf moest katheteriseren (3 dagen geleden bevallen dus je snapt wel hoe alles er uit ziet, en hoeveel pijn het nog deed).

Een doosje vol katheters mee naar huis en probeer het maar uit, succes ermee..

Mijn man zit gelukkig in de zorg en wilde het me graag leren.

Na aan aantal uurtjes voelde ik de drang om te plassen, dus gingen we katheteriseren. Maar na een aantal keren proberen en frustraties belde we het ziekenhuis op. Ga maar na de huisarts werd gezegd. De huisarts heeft het meerdere keren geprobeerd maar ook zonder resultaat. Je raakt dan behoorlijk geïrriteerd want de drang om te plassen heb je nog steeds en wordt alleen maar erger.

Terug naar het ziekenhuis waar gelukkig een lieve verpleegster mij een mobiele katheter heeft geplaatst zodat ik toch wat meer kon bewegen (zak om je been en dunner buisje). Ik moest mijn lichaam even rust bieden het gehele weekend en maandag terug komen. Het gehele weekend bleef de katheter in.

Maandag werd er (nu heel rustig en genoeg tijd) uitgelegd hoe het katheteriseren werkt. En mijn man lukte het ook meteen dus gingen we met een gerust gevoel naar huis.

2,5 week lang heeft mijn man me moeten katheteriseren totdat ik zelf weer kon plassen..

Ik had zelf nog nooit gehoord dat tijdens je bevalling de baby de blaas zo hard kon aantikken dat je een tijd niet kon plassen..

Wat is het nu fijn dat alles het weer gewoon doet.

Nu weet ik ook, dat alles (met heel veel geduld) goedkomt.

3 jaar geleden

Heb je al 9 dagen een verblijfskatheter? Lig je nog in het ziekenhuis of ben je thuis?

3 jaar geleden

Gewoon gaan zitten bedoel je alsof je moet? Want ik heb een verblijfskatheter, die kan er niet uit en zorgt ervoor dat ik geen aandrang voel. Heb jij zelfgekatheteriseerd?

3 jaar geleden

Heej muutbloempje. Wat zeer vervelend voor je.. ik heb ook super veel geluid en was zo bang dat ik voor altijd met een katheter zou moeten rondlopen. Ik kon niet genieten van de eerste weken.. Vraag anders je verloskundige nog om hulp, ik hoorde later dat je doorgestuurd kunt worden voor bekken bodem therapie.. Probeer steeds toch naar het toilet te gaan, zo bouw je langzaam toch alles op.. Wat was ik blij dat ik na een aantal dagen kon plassen. Probeer te genieten van je kleine wonder,het plassen komt vanzelf weer! Heel veel sterkte en succes .

3 jaar geleden

Hoi dames, Hoe gaat het nu met jullie? Ik loop nu ook met een katheter, kan al 9 dagen niet meer zelfstandig plassen. Ik huil de ogen uit mijn hoofd, ben zo bang dat er iets kapot is in mijn lichaam.