Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Bevalling
  • ruggenprik

Mijn ervaring met de ruggenprik

De meningen zijn zeer verdeeld over de ruggenprik. De ene zegt dat het verschrikkelijk is en de ander weer van niet. Ik kan je vertellen mijn mening is veranderd na de ruggenprik die ik kreeg..

Al tijdens de zwangerschap riep ik NEE geen ruggenprik voor mij! Mijn omgeving was er erg negatief over en adviseerde om het echt niet te doen. Het brengt alleen maar nadelen mee.. En tja als new mom geloof je iedereen en alles.

In mijn beval plan schreef ik dus ook op, ik wil absoluut geen ruggenprik! De hele zwangerschap verliep geweldig goed en ik had over niks te klagen. Tot ik de 39 weken bereikte, ik kreeg 2 dagen voor de uitgerekende datum onregelmatige weeën. En toen braken mijn vliezen, ik zal je het hele verhaal besparen maar na 24 uur gebroken vliezen en 2 nachten niet slapen, was ik op. Ik werd overgedragen aan het ziekenhuis en werd een ingeleid. Mijn droom bevalling, in bad bevallen ging dus niet meer door. Mijn beval plan was niet doorgegeven aan het ziekenhuis en moest ik alles ter plekke vertellen aan de verpleegkundige.

Na 4 uur hevige weeën, kon ik niet meer. Ik heb geschreeuwd dat ik nu pijnstilling wilde. Het ziekenhuis had alleen als optie de ruggenprik. Na 1 uur uitstellen en met een kruik op mijn rug liggen. Ik had trouwens rugweeën.. Besloot ik voor de ruggenprik te gaan. Ik was gebroken na 2 slapeloze nachten en had totaal geen kracht meer.

Lucky me, de anesthesist was gelukkig snel ter plekke en tijdens een wee, zette hij de prik erin. Ik heb werkelijk niks gevoeld! Ik vroeg nog wanneer gaat de prik erin? Omdat de onderkant verdoofd wordt krijg je ook een katheter. Geloof me, ik heb niks gevoeld. Een uur later kwam de kleine meid op de wereld. En een paar uur later kon ik weer lopen en ging de katheter eruit.

Heb ik nog ergens last van gehad? Nee echt nergens! Alleen een blaasontsteking maar dat kwam door de katheter. Ik heb totaal geen spijt van mijn keuze en zou het echt iedereen aanraden! Ik zou het zo weer doen bij een volgende bevalling. Hoewel zonder pijnstilling lijkt me toch iets fijner, meer voor mezelf hoor!

3 jaar geleden

Hier bij onze eerste wilde ik ook graag bevallen zonder pijn medicatie. Maar de ontsluiting wilde niet vorderen en de ene na de andere wee volgde zich steeds op. Na ongeveer 24 uur besloten ze in het ziekenhuis dat het beter was om een ruggenprik te krijgen aangezien ik maar op 3cm bleef hangen. Ik vond het zetten wel pijnlijk maar achteraf zeker de moeite waard want in vergelijking met de weeën stelde die prik niet zoveel voor. En ze hebben gelijk gekregen want uiteindelijk werd ons dochtertje pas na 38 uur en 45 minuten geboren en ik kreeg koorts en ons dochtertje ook dus we moesten een week in het ziekenhuis blijven, uiteindelijk mochten wij na 5 dagen het ziekenhuis al verlaten omdat het zo goed ging. Bij de tweede werd ik ingeleid en heb ik een pompje gekregen omdat het heel snel heel hevig was de ene na de andere wee en ik maar drukken op dat knopje. Op een gegeven (want ze blijven tegen je praten en vragen stellen) reageerde ik niet meer, ik hoorde ze wel naar ik dacht laat me gewoon met rust🙈😂 toen hebben ze de pomp dus uitgeschakeld 😅 lang verhaal kort na 4 uur en 19 minuten was daar ons tweede dochtertje. Vraag je aan mij welke bevalling doe je liever over is mijn antwoord toch echt de eerste bevalling. De tweede was echt zo giga pijnlijk en snel en de eerste heel geleidelijk en rustig. Maar goed het is het bij beide dubbel en dwars waard geweest 💞