Snap

En toen moest ik bevallen.... deel 2

Na 40 weken was ik er zo klaar mee! Maar toen wist ik nog niet wat er ging komen. Deel 2

De verloskundige kwam rond half 7 en deed een inwendig onderzoek nadat ik mijn verhaal verteld had.

Ik dacht nog steeds aan voorweeën, dus toen ze mij vertelde dat ik op 1 cm zat was ik helemaal trots.. Vandaag ga ik mama worden!

De verloskundige was niet zo blij, en vond het veel te lang duren. Ze wilde mij meenemen naar het ziekenhuis. Ik was het daar niet mee eens, want ik trok het toch nog prima? Twijfelend zei ze over 3 uur terug te komen, en tegen de sterkere weeën gaf ze me een tens.Dit is een apparaatje wat je tijdens de weeën aan kan zetten en schrokjes geeft. Dit zit op je rug geplakt zodat je even afgeleid word van de pijn.

Na 3 kwartier rondgelopen te hebben in huis, werd de pijn eigelijk niet meer houdbaar.Er zat volgens de app ook een redelijk ritme in van elke 4 minuten. Eindelijk om 12 uur kwam de verloskundige weer, en deed een tweede onderzoek.

Ik dacht allang aan de 6 a 7 cm te zitten, en de moed zonk me in de schoenen toen ze vertelde dat ik pas bij de 2cm was.

Twijfelend liet ik me toch maar meenemen naar het ziekenhuis.. doeii bevallingsplan, doeii bevallen in het geboortehotel. Ik moest keihard bevallen in het ziekenhuis met een onbekende gynacoloog..

Huilend omdat niks liep zoals ik gepland had stapte ik bij mijn vriend in de auto. De maxicosi en bevallingstas werd achterin gezet.

Gelukkig was het ziekenhuis 5 minuten rijden, want weeën wegpuffen in de auto is echt geen pretje. Mn vriend zette de auto weg, en ik werd in een rolstoel door de draaideur gerold.

Middenin de centrale hal kreeg ik zo'n pijnlijke wee, dat ik het uitschreeuwde van de pijn.Jups Sabine is in the building....

Nadat mn partner weer aan onze zijde was werden we verloskamer 2 ingereden. Klaar voor inwendig onderzoek nummer 3. Ondertussen was ik al ruim 36 uur bezig en sloeg de vermoeidheid toe...

8 jaar geleden

"Middenin de centrale hal kreeg ik zo'n pijnlijke wee, dat ik het uitschreeuwde van de pijn.Jups Sabine is in the building...'' Heerlijk verwoord ;-)

8 jaar geleden

Lastig is dat, ik hoop dat je wel pijnbestrijding hebt gekregen want 2 dagen en meer zo bevallen is goed lastig om maar zachtjes te zeggen, ja ik herken het.

8 jaar geleden

Ja heel heftig! Maar het duurde helaas nog veel langer :(

8 jaar geleden

36 uur.... jeetje zeg