Snap

Wat als je partner nog geen kind wil?

Je wil het liefst meteen aan kinderen beginnen, maar je partner geeft aan nog geen kindje te willen. Als vrouw sta je dan voor een lastige keuze. Wat als je partner nog geen kinderen wil?

Je partner geeft aan nog geen kind te willen, maar jouw kinderwens speelt op, de biologische klok tikt door en je wil het liefst meteen aan kinderen beginnen. Als vrouw sta je dan voor een lastige keuze. Wat als je partner nog geen kinderen wil?

Wat als je partner nog geen kind wil? Een goed gesprek!

Wat als je partner nog geen kind wil? Begin met een goed gesprek. Door te praten met je partner kom je er achter wat zijn wensen zijn. Misschien wil hij wel kinderen, maar wil hij liever nog even wachten. Of misschien twijfelt hij nog wel of hij überhaupt wel kinderen wil. Zorg dat jullie een goed moment kiezen voor dit gesprek, dus wanneer jullie de tijd hebben. Wat ook kan helpen is om je samen in te beelden hoe het leven met een kindje er uit zal zien. Wat gaat er allemaal veranderen en wat niet? Geef je partner in elk geval wat tijd, misschien wil hij wel over kinderen nadenken.

Luister goed naar elkaar en respecteer elkaars keuze. Als hij nog geen kinderen wil, zal jij dat moeten respecteren. Probeer hem dan wat tijd te gunnen om aan het idee te wennen. Mannen vinden het meestal veel spannender om aan kinderen te beginnen, daar moet je begrip voor hebben. Andersom moet hij jouw kinderwens ook respecteren. Hij kan je niet eeuwig laten wachten, want dan is het voor jou te laat.

Wat als je partner nog geen kind wil? Angst?

Waarom wil je partner eigenlijk nog geen kinderen? Daar kunnen een heleboel verschillende redenen voor zijn. Veel mannen zijn bang om hun vrijheid te verliezen of zijn bang dat het hebben van kinderen heel veel geld gaat kosten. Ook zijn veel mannen bezig met carrière maken en zijn ze bang dat een kindje hun werk in de weg gaat staan. Voor een deel is dit waar, maar voor alles is een oplossing te vinden. Zorg bijvoorbeeld voor een vangnet van opa’s en oma’s, buren en vrienden, zodat jullie ook eens jullie handen vrij hebben.

Wat als je partner nog geen kind wil? Niet doen!

Er zijn ook vrouwen die er voor kiezen om ‘per ongeluk’ zwanger te worden, maar dit is niet de beste optie. Sommige mannen zullen zich misschien blind van verliefdheid op het kindje storten, maar je hebt ook best kans dat hij je alsnog verlaat. Bedenk goed of je dan bereid bent om in je eentje voor jullie kind te zorgen. Daarbij is het niet eerlijk als je je partner op deze manier voor de gek houdt.

Samen beslissen

Uiteindelijk moeten jij en je partner samen beslissen wat jullie gaan doen. Ben jij bereid om het het nog een (paar) jaar aan te kijken? De kinderwens kan bij hem namelijk best nog komen. Als de tijd voor jou begint te dringen moet je bedenken wat je liever wil: je kinderwens opgeven en bij hem blijven of de relatie opgeven en je kinderwens met een andere man uit laten komen?

Heb jij ook meegemaakt dat je partner nog niet aan een kind toe was en jij wel? Hoe hebben jullie dit opgelost? Reageer hieronder.

4 dagen geleden

Oja ik moet er wel bij vertellen dat ik heb best oneerlijk vind . Hij heeft al een kind van 15 en mij kan hij geen kindje geven ben bang dat dit bij mij gaat opspelen en ik de relatie ga stoppen

4 dagen geleden

Ben al 9jaar samen mijn vriend was op zijn 23 al vader nu 40en hij wil niet omdat alles zo duur is hij wil het aankijken maar ik ben ookal 35 heb ook geen jaren meer. Wel verteld dat hoe langer hij wil aankijken hoe groter de kans word dat ik geen kindje meer kan krijgen . Maar lijkt hem niets te doen. Ik kan er ook nooit echt over praten . Of ik krijg geen antwoord hij

2 jaar geleden

Heey, ik ben mama van 2 kindjes. En heb de papa jammer genoeg moeten verlaten door de aantal keren dat hij me bedroog. Na een paar jaar ontmoed ik een lieve man en al snel bij onze eerste dates, komt de vraag of ik nog een kindje wil (hij wil dit heel graag) na even nadenken heb ik hem verteld dat ik dit nog wilde in een goede relatie. 2,5jaar verder met deze lieve man, gaat onze relatie goed en hebben we gesprekken gehad over een kindje, hij wil wel, heel graag, maar nu nog niet. Ondertussen tikt mijn biologische klok en worden mijn kindjes 5 en 9jaar. Ik wil natuurmijk niet superveel leeftijd ertussen. Maar als we het erover hebben heb ik het gevoel dat hij mij niet begrijpt, het lijkt alsof er telkens wel een reden is wrm niet te beginnen..

5 jaar geleden

Gets ik wordt al misselijk van de gedachten dat ik nog moet wachten dat we kunnen beginnen om zwanger te worden. Mijn man wil eerst andere dingen op nummer 1 we hebben al vaak gepraat over dit onderwerp omdat het me steeds weer raakt als ik iemand weer gelukkig zwanger zie of een gezin heeft en ik nog niet de tijd til en tikt maar door snik snik weet me geen raat meer.