Snap

Wat kost een sport?

De kosten van een sport hangen natuurlijk erg af van welke sport het is. Daarom is het ook niet te zeggen hoe duur een sport in het algemeen is, wel kan een gemiddelde prijs per sport worden gegeven. Vier populaire sporten worden hieronder besproken.

Voetbal

Voetbal is de populairste sport en tegenwoordig beoefenen steeds meer vrouwen dit ook. Bij de meeste clubs betaal je 50 tot 150 euro per jaar, dit precieze bedrag hangt af van de leeftijd en van de club. Over het algemeen is de prijs is grotere steden groter. Daarna moet je een tenue kopen voor 40 a 50 euro (soms kan je dit gratis lenen), voetbalschoenen (vanaf 25 euro) en scheenbeschermers (10 tot 15 euro).

Judo

Judo is een goede sport om verdedigingstechnieken te leren. Je bepaalt hier per kwartaal, rond de 40 tot 80 euro. De prijs verschilt erg, omdat er judolessen door judoscholen en judoverenigingen worden gegeven. Judoscholen zijn een soort sportscholen, waar sportleraren werken en dit is duurder dan een vereniging. Hierna moet je nog 23.50 euro per jaar aan de Judo Bond Nederland betalen. Wanneer je kind beter wordt, mag het steeds meedoen aan slip/band examens, hiervoor betaal je rond de 2.50 tot 10 euro per keer voor. Ten slotte moet je natuurlijk wel de juiste kleding aanhebben, een judopak is beschikbaar vanaf 50 euro.

Paardrijden

Paardrijden wordt gezien als erg duur, maar de kosten vallen mee als je geen eigen paard hebt. Je bent ongeveer 40 a 50 euro kwijt per maand. Ponyles kost rond de 9 tot 11 euro per uur voor kinderen onder de 12 jaar. Je hebt een rijbroek (vanaf 30 euro), veiligheidscap (vanaf 50 euro) en rijlaarzen nodig (rond 35 euro). Als je graag een ruiterspas wilt halen, moet je 13.50 per jaar aan de KNHS geven.

Hockey

Hockey is een stuk populairder sinds het damesekftal kampioen werd in 2006. Hockey is een stuk duurder dan voetbal. Jeugdleden beginnen vaak rond de 125 euro per jaar. Deze prijs kan ook verschillen per club. Hierna moet er natuurlijk een stick worden gekocht (vanaf 20 euro, betere zijn 50-200 euro). Een tenue is ook nodig, soms mogelijk om gratis te lenen, maar vaak moet je er wel een aantal tientjes voor betalen. Kunstgrasschoenen (30 euro), scheenbeschermers (10 euro) en een gebitsbeschermer (20 euro)
10 jaar geleden

Onze zoon van 7 zit sinds 2 weken op judo. Hij vind het heel erg leuk en wat ook in de kosten scheelt is de pakken 2dehands aan te schaffen. wij betalen 15 euro inschrijfgeld, daarbij krijgen ze een gratis bidon. we betalen per kwartaal 65,70 euro en als hij 8 wordt betalen we 71,40. de kwartalen lopen gelijk met de kinderbijslag dat is ook wel prettig