Snap

Hoe stimuleer je je kind om te sporten?

Samen bewegen

Op vier jarige leeftijd zijn bijna alle kinderen heel erg actief, ze rennen, springen en klimmen in alles. Maar deze natuurlijke neiging om actief te zijn, blijft niet voor altijd. Daarom is het belangrijk om je kind goed met beweging om te laten gaan. Als jullie samen veel leuke bewegingsactiviteiten doen, is de kans groot dat dit een gewoonte voor het kind wordt. In plaats van stil te zitten is het altijd beter om in beweging te blijven. Het is beter om naar het zwembad te gaan dan de bioscoop. Zorg dat het ook leuk voor je kind blijft, als je bijvoorbeeld gaat wandelen laat je kind dan de weg bepalen bij een splitsing.

Sport kiezen

Wanneer je kind iets ouder is, meer gecoördineerd en zelf ook interesse in een georganiseerde sport toont. Is het makkelijker om een juiste sport te kiezen.

Beloningen

Probeer te voorkomen dat je, je kind iets lekkers als beloning geeft. Het is beter om af te spreken om te gaan bowlen als je kind zich voor een bepaalde tijd goed gedraagt. Op vier jarige leeftijd zijn kinderen wel heel actief, maar meestal nog te jong om ook echt een sport te beoefenen. Ze kunnen hun aandacht en focus er vaak niet goed genoeg bijhouden en het is moeilijk om altijd op de regels te letten. Op deze leeftijd is een uur sportactiviteit het minimum. Zorg dan ook dat ze genoeg tijd krijgen om lekker buiten te spelen.

Tv kijken

Het blijkt wel dat slechte leefgewoonten de positieve effecten van het bewegen opheffen. Vooral veel tv kijken is erg slecht, stel een maximum tijd van tv kijken op. Het is probleem is niet alleen het feit dat ze minder bewegen, maar ook dat ze andere slechte gewoontes leren, zoals snacken.