Snap

Tips voor een nieuw schooljaar

Een nieuw schooljaar is altijd weer een leuk, spannend en een heel nieuw begin. Dit geldt natuurlijk voor iedereen: juffen en meesters, de kinderen maar ook hun ouders. Voor sommigen is het helemaal nieuw en anderen hebben elkaar een hele tijd niet gezien, en sommige hebben elkaar elke week gezien waardoor het juist extra spannend is of juist iets minder spannend.

Een ding is heel zeker: de leerkrachten steken erg veel tijd in de voorbereiding van het nieuwe schooljaar. De klas is opgeruimd schoon gemaakt en opnieuw ingericht en er hangen en/of staan wat nieuwe spullen in.


Wat te doen ter voorbereiding

Hier een aantal tips ter voorbereiding op een nieuw schooljaar:

  • Zorg ervoor dat je met je kindje het nieuwe schooljaar goed hebt voorbereid.
  • Vertel de dingen die je al weet over de klas zoals krijgt hij of zij een juf of een meester, welke vriendjes en/of vriendinnetjes er ook over zijn.
  • Tip: maak samen bijvoorbeeld een leuke kalender om daar later op school in de nieuwe klas alle verjaardagen op te laten zetten van de andere kindjes en natuurlijk hij of zij zelf ook.
  • Wat ook leuk is voor je kindje als voorbereiding is samen lekker te shoppen voor nieuwe, leuke en handige schoolspullen zoals potloden in een mooi nieuw etuitje, nieuwe tas, broodtrommeltje, antilekbeker. Je kan het je kind zelf laten laten uitzoeken zodat ze echt hun eigen spulletjes hebben.
  • Eventueel kun je een nieuwe goede jas voor het buiten spelen aanschaffen zodat ze het niet te koud of te warm hebben (ligt natuurlijk aan het jaargetij).
  • Zorg voor goede schoentjes die goed zitten. Niet te los of te strak.
  • Laat je kind goed uitgerust beginnen aan een nieuw schooljaar zodat hij niet elke keer moe thuis komt.

Wat ook erg leuk maar vooral erg leerzaam is is proberen woordjes te gaan schrijven of het leren van de getallen. Dat is dus niet alleen erg leerzaam maar ook heel leuk om te doen met je kindje.

Wat mee te geven naar school

Bedenk goed, blijft je kindje over of komt hij/zij naar huis toe tussen de middag. Dan moet je je bedenken wat je allemaal meeneemt. Pas de inhoud aan op wat je besloten hebt te doen. Blijft je kind over dan moet je natuurlijk extra boterhammetjes, een stukje fruit, een tussendoortje en wat drinken meegeven. Wat je ook nog kan bedenken is een abonnement op schoolmelk, dan hoef je geen extra drinken mee te geven.

Welke tips heb jij nog ter voorbereiding op een nieuw schooljaar? Laat het weten in een reactie hieronder.

Geschreven door mama Henriëtte