Profile icon Profiel News icon Posts (13)
Blog image
  • Baby
  • Gezond

Verborgen Reflux, hoezo verborgen? Week 22

Onze dochter heeft met acht weken de diagnose gekregen van verborgen reflux. Hoe is afgelopen week gegaan?

Ze ligt zomaar een kwartslag gedraaid in de box! En leggen we haar op haar buik gaat hup dat kontje in de lucht en de beentjes eronder. De eerste signalen van kruipen en draaien zijn gesignaleerd. Trots dat ik ben! Alles wordt weer grondig vastgelegd voor de opoes en omoes. Ze is ook weer wat gegroeid. Die nieuwe pj's (waarom moest ik er daar ook weer zeven van hebben?!) kan ze al bijna niet meer aan!

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Gezond

Verborgen reflux, hoezo verborgen? Week 21

Onze dochter heeft met acht weken de diagnose gekregen van verborgen reflux. Hoe is afgelopen week gegaan?

Een grote doos wordt bezorgd met daarin een gigantische roze schommelstoel. Vijf verschillende snelheden, zeven melodietjes en een tril functie. Hij kan zowel op zit als in slaapstand. Daarboven hangt een roze mobile. Ons meidje gaat er direct zodra hij is geïnstalleerd in. Ze wordt lekker ingepakt, speentje er in. Ze begint al wat te knipperen met haar ogen! Maar dan oei.. brullen. Ook dit kan weer van het lijstje geschrapt worden. Het-is-wel-leuk-maar-slaapt-niet-lekker-lijstje. We hebben nu ook meteen alle tips uitgeprobeerd van de wijkteam mevrouw en stoppen er mee. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Gezond

Verborgen reflux, hoezo verborgen? Week 20

Onze dochter heeft met acht weken de diagnose gekregen van verborgen reflux. Hoe is afgelopen week gegaan?

Vermoeidheid heeft de overhand deze week, zowel bij ons kleine meisje als bij mij. Mijn rug doet pijn van het vele dragen en ik heb moeite om me te concentreren. Maar het gaat redelijk. Ze slaapt af en toe een half uur overdag. Is vrolijk en kan gericht dingen grijpen. Mijn hart smelt iedere keer dat ze naar mijn gezicht grijpt en deze stevig vasthoudt als ze bijna in slaap valt. Wat is het toch mooi om die ontwikkeling te zien en ik knijp in mijn handen dat ik nog niet werk.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Baby

De Geluidzuiger, heb jij hem al?

Weer zo’n handige tool die elke ouder in huis moet hebben, vooral als je ukje net als die van ons van ieder geluidje wakker wordt.

In allerlei verschillende uitvoeringen is hij te verkrijgen en zo sluit het precies aan op jullie wensen. Wil je bijvoorbeeld alleen het geluid rondom je ukje wegzuigen, maar je ukje zelf wel horen? Of wil je alleen een bepaald geluid laten horen en de rest wegfilteren. Mogen omgevingsgeluiden best te horen zijn in de slaapkamer, maar die irritante bel niet? En in hoeverre wil je je ukje eigenlijk horen. Mag je ukje best qua volume iets omhoog om aan te geven dat ze wakker is geworden of wil je bij het eerste piepje al aan haar bed staan. Zoveel wensen, zoveel zuigers. Maar wat een geluk dat ze bestaan!

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Gezond

​Verborgen reflux, hoezo verborgen? Week 19

Onze dochter heeft met acht weken de diagnose gekregen van verborgen reflux. Hoe is afgelopen week gegaan?

We zitten bij de kinderarts voor de maandelijkse check-up van ons meidje. Ze wordt eerst gewogen en gemeten voordat de arts langs komt. 60gram gegroeid in een week. Niet veel, maar passend bij haar groeilijn dus er zijn geen zorgen. De kinderarts onderzoekt haar verder en concludeert ook na wat we te zeggen hebben dat de medicatie zijn werk doet. Dat er geen pijn meer is, maar wel heel veel onrust. Ik vertel dat we een moeilijke periode achter de rug hebben. Twee weken geleden heeft ze een aantal nachten niet geslapen. Ieder uur melde ze zich en na drie nachten zonder slaap draaide ik door. Ik werd heel bang voor mezelf en had donkere gedachten. Manlief is toen tussen ons in gaan liggen en die ochtend is oma langs gekomen en zijn we naar het consultatiebureau gereden. Als interventie zijn we bij mijn ouders gaan slapen. Wanneer ons meidje zich zou melden, zouden m’n ouders haar troosten tot het tijd was voor een voeding. Ik sliep op zolder, zodat ik haar niet zou horen. 10 voedingen bij 4 maanden is teveel dus ook dat moest afgebouwd worden. Ze mocht nog een voeding krijgen in de nacht en dan vanaf 07.00u weer. Die nacht ging redelijk, maar na de nachtvoeding kon ik niet meer in slaap komen dus was ik nog steeds kapot. Van de huisarts heb ik slaapmedicatie gekregen. Een tablet in de drie dagen als ik de slaap niet meer kan vatten. Dat werkt vertel ik tegen de kinderarts en het gaat nu wel weer. Ons meidje is nu ook weer wat rustiger en slaapt wat langer. Ze heeft het kirren, gillen en schaterlachen ontdekt en wakker worden met zo’n grote glimlach is goud waard. Ik houd me niet volledig aan het maar een keer voeden in de nacht. Het kost me meer energie om haar net zo lang te troosten tot het weer tijd is dan dat ik haar aanleg en daarna door slaap. Er blijven zorgen. Het lijntje tussen het gaat goed naar het gaat niet meer is te dun vindt de kinderarts. Er moet ondersteuning komen, maar wat er in mijn wijk precies geboden wordt weten we niet. Ze overlegd die avond nog met de huisarts en koppelt een paar dagen later terug dat we worden doorverwezen naar het wijkteam. Die hebben de zorgkaart in beeld en kunnen beoordelen welke ondersteuning nodig is. Ik moet contact opnemen met de huisarts voor meer informatie.

Artikel lezen
6 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Gezond

Verborgen reflux, hoezo verborgen?

Onze dochter heeft met acht weken de diagnose gekregen van verborgen reflux. Reflux is bij de meeste ouders wel bekend. En verborgen reflux?

Onze dochter heeft met acht weken de diagnose gekregen van verborgen reflux. Reflux is bij de meeste ouders wel bekend. Het meest herkenbaar ook want die kleintjes spugen bijna de hele dag. Verborgen reflux is een heel ander verhaal, maar als je de symptomen herkend helemaal niet zo verborgen. Lees iedere week mee hoe het onze kleine meid en ons gezin vergaat.

Artikel lezen
10 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Gezond

Welke babyfoon gebruik jij?

“We hebben geen babyfoon nodig!”, riepen manlief en ik. We wonen in een appartement en zetten gewoon de deuren open.

Toen de kleine er eenmaal was en wakker werd van ieder geluidje, we zelf het sluipen door het huis beu werden en ook regelmatig dachten hoor ik de kleine nou? Of als we dr dan horen huilen.. wat is dat voor huiltje? Is dit jengelen, is ze dr speen kwijt? Ligt ze nog wel stil met dr ogen gesloten of is ze echt wakker-wakker. Ja het werd tijd. Een babyfoon zou toch wel handig zijn.

Artikel lezen
9 Reacties tonen