Profile icon Profiel News icon Posts (5)
Blog image
  • Zwanger
  • Gezond

NIPT nu voor iedereen goed nieuws of.....

NIPT nu voor iedereen. Vanuit mijn eigen ervaring vindt ik het best heftig.

Ik schrijf deze blog omdat ik hoop dat mensen goed naar hun eigen gevoel luisteren als zij besluiten een NIPT test te doen. En zeker bij twijfel verder onderzoek te doen. Ik heb hier al eerder een uitgebreide blog over geschreven. Maar met de NIPT nu groot in het nieuws wil ik hier toch nog aandacht aan besteden.

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Mama met tattoo's en gek haar

Tattoo's en een gek kapsel. De vooroordelen die zo onterecht zijn, ik ben mezelf.

Vanaf kinds af aan was ik al anders als andere. Ik bleek hooggevoelig te zijn, hielt vooral van jongens dingen zoals auto's en hutten bouwen was geen meisje zoals dat verwacht wordt. Altijd aparte kleding en aparte kapsels. Mijn ouders lieten mij hier vrij in. Maar op school ben ik altijd een buitenbeentje geweest zou wel pot zijn en vanaf de basisschool tot einde middelbare school altijd gepest. Hierdoor was ik een bang en stil meisje. Had altijd aparte kapsels, piercings en later ook tattoo's.

Artikel lezen
12 Reacties tonen
Blog image

Reflux, koemelkallergie en homeopathie

Het leed dat reflux en koemelkallergie heet! En hoe homeopathie kan helpen.

Het leed dat reflux en koemelkallergie heet! Na een zware bevalling en een wat moeilijke start voor ons mannetje ivm infecties en ziekenhuisopname was het me gelukt borstvoeding te geven! Stiekem was ik hier toch wel trots op want heb aardig wat afgekolfd in het ziekenhuis maar meestal zonder resultaat en daar was het dan na 4 dagen! Maar de borstvoeding ging moeizaam veel huilen, hikken, en spugen. Uiteindelijk kwamen we erachter dat de melk letterlijk uit mijn borsten spoot en hij binnen een paar minuten al 100 cc binnen had. Natuurlijk veel te veel! Uiteindelijk gaan kolven maar het werd van kwaad tot erger. Leek wel alsof ik hem vergiftigde met mijn borstvoeding en uiteindelijk ook mee gestopt na 3 weken.

Artikel lezen
6 Reacties tonen
Blog image
  • Bevallingsverhalen

Weeën op oudejaarsdag en bevalling op nieuwjaarsdag

Een bijzonder oud en nieuw! Oudejaarsdag zwanger, nieuwjaarsdag bevallen van onze zoon.

Met 34 weken kreeg ik ineens mega buikpijn. Wist niet zo goed wat me overkwam maar had vooral veel pijn aan me buik maar meer mijn buikwand. Kon het niemand uitleggen had eerste gehoest en toen was het in me buik geschoten denk een buikspier verrekt tenminste zo voelde het. En nu had ik mega buikpijn maar de pijn van de verrekte buikspier was nog het ergst. Uiteindelijk naar de verloskundige en daar bleek ik 2 cm ontsluiting te hebben en moest ik door naar het ziekenhuis. Daar had ik wat weeën activiteit en moest ik een nachtje blijven. Gelukkig nam het na een paar uur af en was mijn buik weer rustig. Geen blaasontsteking of andere gekke waardes in me bloed gevonden en mocht naar huis. Wel sinds dien continu een erge druk gehad van onderen en last van me buik. Ik dacht nog volhouden tot week 37 dan is het meeste gevaar geweken. Die redde ik makkelijk en toen was ik er toch wel aardig klaar mee nou mocht die wel komen maar dat duurde nog ruim twee weken.

Artikel lezen
6 Reacties tonen
Blog image

Onze zoon tegen alle verwachtingen in gezond geboren!

De termijnecho liep anders dan verwacht en de volgende dag zaten we al bij het LUMC. Het zou niet goed zijn met ons kindje.

We wisten altijd dat we samen kinderen wilden. Mijn man is mijn eerste liefde en ook echte de ware. We zijn sinds ons 15e bij elkaar en nu 27 jaar en eindelijk mama! Ik wilde rond mijn 23ste al graag aan kinderen beginnen maar mijn man wilde nog even wachten. Eerste alles goed geregeld hebben ons koophuis klaar, nog op reis naar Noorwegen en trouwen. Dat hebben we ook allemaal gedaan. Toen gestopt met de pil. Helaas ging zwanger worden niet gelijk en dan duurt ruim een jaar een eeuwigheid! Wij mogen van geluk spreken dat we gezegend zijn met een wonder het gaat allemaal niet vanzelf. Twee keer een vroege miskraam en de derde keer in april 2015 eindelijk de termijnecho gehaald. Maar toen ging deze echo anders dan verwacht. Ik had altijd wel een gevoel dat er iets zou zijn maar wist niet wat. Ik had wel het gevoel dat het niet helemaal fout was. Al dacht het Ziekenhuis daar anders over. Tijdens de termijnecho bij de verloskundige praktijk bleek dat ons mannetje een verdikte nekplooi had van 7.1, ook miste er een slagader in de navelstreng, was er geen maagvulling en een minimale blaasvulling. Wat wilde we doen verder laten onderzoeken of kijken hoe het zou aflopen? We hebben gekozen voor verder onderzoek. Maar we gingen 3 dagen later naar Spanje. Gelukkig konden we de volgende dag al terecht!

Artikel lezen
6 Reacties tonen