Profiel Posts (10)
Blog image

Is oorbellen in baby's oren kindermishandeling?

Ik vind baby's met van die kleine, glimmende oorbellen echt heel schattig, maar vind het absoluut niet noodzakelijk. Wat vind jij?

Ik lees net dat het hoofd van de Duitse vereniging voor kinderartsen heeft gezegd dat het maken van gaatjes in de oren van een kind voor oorbellen net zo erg is als besnijden. En dus aangemerkt moet worden als kindermishandeling. Want het gaatje in de oren is een niet te herstellen beschadiging. Ik heb dit bericht op mijn Twitter en Facebook pagina geplaatst en de discussie kwam meteen los. Iedereen die reageerde vond dat een kind in ieder geval oud genoeg moet zijn om zelf te beslissen over het wel of niet laten schieten van gaatjes.

Artikel lezen
66 Reacties tonen
Blog image

En nu is het mamatijd!!

Sinds een paar weken gaat ook mijn jongste dochter, 1,5 jaar oud, naar de opvang toe. Onze twee andere kids, 5,5 jaar en bijna 4 jaar, gaan daar al langer heen. Al voor haar geboorte heb ik haar aangemeld voor de babygroep en gelukkig hebben we een plaats gekregen, tijd voor mamatijd. Hier in Duitsland zijn babygroepen redelijk nieuw en er is ontzettend veel vraag naar. Voorheen bleven moeders hier 2 jaar thuis om voor de baby te zorgen, ze kregen dan 70% van het laatstverdiende salaris maandelijks uitbetaald. De laatste tijd kiezen steeds meer moeders ervoor om sneller weer aan het werk te gaan, dus zijn er meer plaatsen nodig voor kinderen tot 3 jaar.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Ik mag de Nina's Necklace testen!!

Vorige week is mij door Gabriëlle Looman van het bedrijf Baby n Co gevraagd of ik de Nina's Necklace wil testen.

Vorige week is mij door Gabriëlle Looman van het bedrijf Baby n Co gevraagd of ik de Nina's Necklace wil testen. Ik had net gereageerd op een blog over pijn bij opkomende tandjes toen Gabriëlle me vroeg om een ketting te testen bij mijn dochter die de ongemakken van doorkomende tandjes helpt verminderen.

Artikel lezen
6 Reacties tonen
Blog image

Kinderopvang Duitsland

Kinderopvang in Duitsland is anders geregeld dan in Nederland. Op de eerste plaats gaan kinderen tot ongeveer 6 jaar hiernaartoe.

Kinderopvang Duitsland is anders geregeld dan in Nederland. Op de eerste plaats gaan kinderen tot ongeveer 6 jaar hiernaartoe. Vanaf 6 begint hier de basisschool. Tot voor kort gingen kinderen vanaf 3 jaar naar de Kindergarten (kita), nu kunnen kinderen net zoals in Nederland vanaf een maand of 3 gebracht worden.  Op de tweede plaats maakt het niet uit of ouders werken of niet, of dat ze heel veel verdienen, elk kind kan erheen. Ze willen er hier zelfs naartoe dat elke kind vanaf 3 jaar recht heeft op een plek. Nu lukt dat nog niet, dus nu krijgen mensen die geen plek vinden, een vergoeding. De reden dat ze dat willen is dat er op de kita ook veel geleerd wordt aan de kinderen. Vanaf 5 jaar worden de kinderen echt voorbereid op de basisschool. 1 middag in de week krijgen ze 'les' zoals op school en leren ze netjes op de stoel te zitten, alleen werken, stil zijn enz. En niet te vergeten, ze leren sociale vaardigheden.

Artikel lezen
5 Reacties tonen