Profile icon Profiel News icon Posts (3)
Blog image
  • Zwanger

Deze cyclus beginnen we

Eerder schreef ik dat we besloten hebben om voor het eerste kindje te gaan. Vanaf deze maand gaan we echt beginnen!

Het is nu ongeveer 1,5 maand geleden dat we besloten om voor ons eerste kindje te gaan. Het is voor mij heel belangrijk om te zorgen dat mijn lichaam zo gezond mogelijk is, omdat ik wil dat ons kindje in gelijk een goede omgeving terecht komt. Ik hoef gelukkig niet te ontpillen, want ik ben al een aantal jaar niet meer aan de pil. Ook slik ik nu ongeveer een maand foliumzuur. Alcohol drink ik niet meer sinds het begin van mijn laatste menstruatie. 

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

Mijn normale brein wordt ingewisseld voor babybrein

Een kwaaltje waar vrouwen last van krijgen als ze zich gaan bezighouden met kindjes: het babybrein. Ik vertel je over mijn babybrein!

Sinds mijn man en ik hebben besloten om voor ons eerste kindje te gaan, ben ik steeds meer bezig met baby'tjes. Heel eerlijk, ik ben nooit een kindervriend geweest. Huilende kinderen vond ik maar irritant en spelen met kinderen kon ik al helemaal niet. Maar nu? Nu speel ik kiekeboe met elk kindje wat ik tegenkom en kan ik alleen maar dromen om dit ooit met mijn eigen kindje te doen. Ik werk in een winkel en ooit zei een zwangere vrouw dat ze dingen vergat, omdat ze een "baby brein" heeft. 'Wat een onzin', dacht ik toen. Nu begrijp ik dat haar hoofd waarschijnlijk gewoon overloopt met alle informatie over zwangerschap en baby's die ze heeft opgezocht op allerlei zwangerschapswebsites. Want heel eerlijk dames, dat doen we toch iedere vrije minuut van de dag? ;)

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

Een nieuw hoofdstuk, een nieuw begin

Mijn allereerste blog! Door het schrijven voelt het nu "echt". Wij (mijn man en ik) beginnen een nieuw hoofdstuk in ons leven: een kindje.

Mijn man en ik zijn nu 9 jaar samen, waarvan 2 getrouwd. Mijn man is wat veel vrouwen zouden omschrijven als een 'droomman': hij neemt "zomaar" rozen voor me mee omdat hij trots op me is, hij brengt chocola langs als ik ongesteld ben en hij kan heel goed met kindjes omgaan. We passen goed bij elkaar, we zijn namelijk echte tegenpolen. Hij werkt chaotisch, ik geordend. Hij is extravert, ik introvert. Hij regelt graag dingen op de voorgrond, ik op de achtergrond. Dit is alles waar een vrouw van kan dromen, toch..?

Artikel lezen
2 Reacties tonen