Profile icon Profiel News icon Posts (19)
Blog image

ojee, rugpijn met 32,5 week

Johan was weer terug van het terugbrengen van Stein en de verloskundige arriveerde.

De rugpijn was inmiddels buikpijn geworden en veranderd in buikpijn. Naar aanleiding daarvan besloot de vk toch even te 'checken'. Ik had al 1 a 2 centimeter ontsluiting en ik moest direct mijn spullen pakken en naar het ziekenhuis. Omdat ik wist dat ik aan de weeën remmers moest en ik dus minimaal 3 dagen moest blijven zorgde ik dat ik genoeg had ingepakt voor een halve week.

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image

Oja, ik was ook nog zwanger

Er was een zeer heftige periode afgesloten en het leven kon weer worden opgepakt. Voor zover mogelijk.

Omdat ik zwanger was en nog een lief mannetje rond had lopen, was mijn leventje al weer aardig snel 'normaal'. Ik miste mijn moeder ontzettend maar omdat ze de laatste weken voor haar dood geestelijk ontzettend achteruit was gegaan, had ik al een soort van afscheid genomen. Hierdoor viel ik denk ik niet in een groot gat.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

de week na het overlijden van mijn moeder

En toen begon het geregel, maar gelukkig had mijn moeder zelf al heel veel op papier gezet en had ze gesproken met de uitvaartbegeleider.

Mijn moeder had de kist, auto's en muziek al zelf uitgekozen. Ook het kaartje had ze zelf uitgezocht en haar eigen in memoriam geschreven.Het enige wat we moesten doen was de de tekst van de kaart bedenken, de bedankkaartjes maken en de bloemen uitzoeken. Maar ook dat stond min of meer al vast: ze wilde graag zonnebloemen.

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image

het moment is daar....

Het was vrijdag en na een onrustige nacht ging het leven weer verder. Johan ging naar werk en Stein en ik rommelde een beetje aan in huis.

Mijn vader belde om half 12: mijn moeder was zo onrustig en bang. De huisarts was geweest en afgesproken dat mijn moeder een zware pijnstiller krijgt waar ze van gaat slapen en langzaam weg zou glijden. Ik stond hier helemaal achter: alles voor mijn moeder (en vader) om het zo pijnloos en rustig mogelijk te laten verlopen.

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image

afwachten, meer kunnen we niet.

Op de zondag had ik mijn moeder vertelt dat we uit de naam waren en ik het de komende week zou vertellen .

Elke dag was ik bij mijn ouders. Voor mezelf voor mijn moeder maar vooral voor mijn vader. De lieverd! Mijn moeder begon inmiddels geestelijk ook minder te worden. De kleinste dingen werden heel groot, terwijl ze altijd best nuchter was. Ze begon zich volgens mij ook wat af te sluiten van mijn vader, als hij haar hand pakte, dan trok ze die weg bijvoorbeeld. Dat was heel moeilijk voor mijn vader maar hij wilde geen ruzie, of er op in gaan. Dat vond hij zonde van de tijd. Hij snapte het ook niet. Ik heb hem uitgelegd dat ik denk dat ze zich afsluit of het afscheid zo min mogelijk pijn te laten doen. Hoe meer zou nog aan mijn vader gehecht was, hoe moeilijker het voor haar zou worden. Ze deed het dus eigenlijk uit liefde.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

een periode van angst/boosheid maar ook blijdschap

Wat we eigenlijk allebei al verwachtte: Helaas geen vruchtje. Alles zag er wel schoon uit.

Wat we eigenlijk allebei al verwachtte: Helaas geen vruchtje. Alles zag er wel schoon uit. Toch wilde de verloskundige nog even een zwangerschapstest doen. Die test was nog wel positief maar al veel vager dan de ander. Conclusie: een verkeerde innesteling, een zeeeer vroege miskraam dus.

Artikel lezen
2 Reacties tonen