Profile icon Profiel News icon Posts (13)
Blog image
  • Kind
  • Trauma
  • birthdayboy
  • #evenjehartluchten

8 jaar geleden...

Vandaag 8 jaar geleden om 17:15 had ik mijn allereerste wee. Op dat moment was ik 8 dagen overtijd van onze eerste zoon. Alles was toen nog normaal en goed en we hadden een hele mooie gelukkige rozenkleurige toekomst in onze gedachte....

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Bevallingsverhalen
  • #babyboy
  • #momofthree
  • #bevallingverhaal

And then there were three

We keken al een tijdje uit naar onze 3e zoon. Omdat dit mijn laatste zwangerschap was heb ik er voor mezelf veel druk op gelegd dat alles ging zoals ik wilde, en dat ik alles zou doen wat ik nog wilde doen qua fotoshoots, genderreveals en alle dingen die bij een zwangerschap mogelijk zijn.Uiteraard is dit onhaalbaar met al die hormonen. ( schaam schaam schaam) ik ben echt een compleet ander mens als ik zwanger ben. Het werd een geplande keizersnee dat wisten we van tevoren omdat de andere twee zwangerschappen ook eindigden met een keizersnee. Ik heb dus zelfs een uitnodiging gemaakt voor de opa's en oma's om te vertellen dat 13 januari 2020 ons wonder geboren zou worden. Helaas werd het geheimpje verklapt... Tranen met tuiten... ( ja heel heel heeeeeeeeeeeel veel last van mijn hormonen) Er zat dus maar 1 ding op! De bevalling moest spontaan eerder beginnen! Daar ging ik maar niet van uit. Mijn oudste zoon was 9 dagen te laat. mijn middelste zoon hebben ze met 40 weken eruit gehaald dus deze zou gewoon de 13e komen. 6 januari werd ik wakker door de wekker en kwam ik uit bed om mijn andere kinderen aan te kleden want ze moesten na de kerstvakantie weer naar school. Op het toilet kwam ik erachter dat ik bloed verloor...veel bloed... Pure paniek. Mijn oudste zoon is door foutjes tijdens de bevalling verstandelijk beperkt geworden. Dus spontaan bloedverlies stond niet in mijn planning en bracht me helemaal terug naar 2012 en alle pijn die daarbij kwam kijken. We mochten gelijk naar het ziekenhuis. Ik kreeg een hartfilmpje en een inwendig onderzoek. 3 cm ontsluiting... dus ik mocht blijven en we gingen het even aankijken... over 2 uur zou ik weer een hartfilmpje en een inwendig onderzoek krijgen en aan de hand daarvan keken we wel verder. Het bloeden was gestopt en ik voelde me verder goed. 1,5 uur later zaten we volop aan de weeën en 4,5 cm ontsluiting. De baby komt vandaag!!! We hebben er nog aan gedacht om het niemand te vertellen en naderhand te facetimen met onze gloednieuwe zoon in onze armen, maar door de eerste bevalling kon ik het niet. We hebben onze ouders, broer en zus ingelicht en onze beste vrienden. 14:23 is onze 3e zoon Brandon geboren! Ik ben compleet met mijn 3 kinderen. Weer werd ik overspoeld met onvoorwaardelijke liefde. Dat je ontzettend veel van iemand kan houden vind ik nog steeds iets heel bijzonders. Het doet zeer, het is het mooiste wat er is, het fijnste wat je ooit gevoeld heb, het engste wat er is en ik zou niet weten wat ik ooit nog zonder hem zou moeten.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • boysmom
  • #onwijstrots
  • #eerstnadenkenvoordatjewatzegt

Its a boy....again??!!

Als je voor de 3e x in verwachting bent, en de 2 koters die je al rond hebt lopen zijn hetzelfde geslacht denkt vrijwel iedereen dat nummer 3 eraan komt omdat je er ook 1 van het andere geslacht wilt. Voor mijn gevoel sta ik dan al 1-0 achter want wat je ook zegt iedereen denkt dat je daarom een 3e krijgt. Ik heb na mijn eerste zoon gezegd dat ik alleen maar jongetjes maak. Niks mis mee, dat was mijn voorgevoel. En dat klopte! 1,5 week geleden hadden we de 20 weken echo en er kwam inderdaad weer een piemeltje in beeld. Dolgelukkig. Hoe stoer is dit straks 3 stoere knullen. Ja het word vast druk en ja m’n huis zal nooit schoon en opgeruimd zijn. En ja ik moet iedere week 8x door het huis om alle was overal te verzamelen maar who cares! Ik en al m’n mannen wie doet me wat?! Mijn mooie blauwe wolk werd ineens een verdediging donderwolk. Reacties als ach meid toch, oh misschien hebben ze het fout gezien en krijg je toch een dochter, je was zeker wel erg teleurgesteld.... eerlijk is eerlijk er gingen wel dingen door me hoofd die ik dus nooit zal doen/krijgen/hoeven omdat we geen dochters hebben, maar des te leuk voor mijn aanstaande schoondochters en kleindochters! 

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • pregnant
  • newmiracle

3e ronde

Daar was je dan. Deze keer ging het met iets meer hobbels op de weg, maar je zit er! Ons 3e kindje. Ik geloofde de test eerst niet. Ik weet altijd zeker dat ik zwanger ben nog voordat ik de test deed, maar deze keer dacht ik nou even voor de zekerheid testen.... daarna heb ik het wel geweten? moe, misselijk en ellende. Maar het is het weer allemaal waard. We hebben lang gewacht met vertellen omdat er veel “ fout “ ging. Pas na de NIPT test hebben we het gedeeld met iedereen, nu nog 3,5 week wachten en dan weten we of je een jongen of een meisje bent ☺️ Je broers kunnen in ieder geval niet wachten! Die zijn wel toe aan een nieuwe partner in crime? 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Bijna 4 jaar en naar school...

Bijna 4 jaar, bijna naar school, iedereen vind het maar leuk en spannend... ik niet echt!

4 jaar geleden was ik ongelovelijk dik en het helemaal zat! 18 maart 2012 was ik uitgerekend, maar meneer besloot lekker wat langer te blijven zitten en de bevalling begon pas op de 26ste. Na 9,5 uur ellende werd toen eindelijk onze mooie zoon Roan geboren door een"spoed"keizersnede. Het was spoed, maar omdat het midden in de nacht was waren ze er niet zo goed op voorbereid, waardoor wij lang hebben moeten wachten op de operatiekamer en daardoor heeft onze zoon 15 minuten zonder zuurstof gezeten. in plaats van die mooie blauwe wolk zaten wij gelijk in een grote zwarte donderwolk. Heel veel ellende later zijn we nu goed op weg om ons ventje het beste te geven wat er maar is. Een heel groot deel van zijn hersenen zijn dood of beschadigd. Ondanks alle verwachtingen doet hij het ontzettend goed. Hij heeft een achterstand van 2 jaar. Hij praat dus nog niet heel goed en is ook nog niet zindelijk. Nu word hij toch echt bijna 4 en hebben we een school uit moeten kiezen, nouja kiezen er waren maar weinig opties voor hem. Hij kan het beste naar een ZMLK school. bij ons in de buurt zijn er 2. maar bij 1 willen ze eerst je kind gezien hebben in regulier onderwijs.... alsof we niet genoeg bewijs hebben dat Roan dat niet aan kan. Het is dus automatisch die andere geworden. We zijn op intake geweest en hebben er echt een heel goed gevoel bij! Maar het is wel een stukje rijden... mijn kleine mannetje word dus opgehaald door een taxi busje en daar afgezet, met zn rugzakje...zonder mama...met allemaal grotere kindjes... ik kan wel janken! Om me heen hoor ik veel: Ah wat leuk he! Hij is wel toe aan een nieuwe uitdaging! Alles komt goed!....Jaja ik geloof het nog niet helemaal! Denk dat we nog maar een keer zn 3e verjaardag vieren ;D 

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Wie was ik ook alweer

Leuk 2 kleine apen in huis, maar tijd voor dingen die ik zelf leuk vind om tot rust te komen is er niet meer bij....

Ergens aan het eind van mn 2e zwangerschap heb ik echt de daagjes alleen thuis gekoesterd... Klinkt heel fout, maar ik wist dat vaak alleen zijn niet meer veel voor zou komen. Nu had ik de dinsdag in ieder geval voor mezelf als de oudste op de therapiegroep zat. Dat is nu dus wel anders, Ik vind het heerlijk hoor het kroelen en spelen en vooral vies worden, maar er zijn dagen dat ik ook gewoon een zak chips wil openen en onzinnige series wil kijken zonder gehuil op de achtergrond, of dingen die naar beneden kletteren. Het is nu dus zo erg dat mijn man savonds lekker op de bank gaat gamen en dat ik lekker mn elektrische deken aan zet en in bed op de ipad serie ga kijken totdat we allebei in slaap vallen met de tv/ipad nog aan..... o zo romantisch.... Het is een soort sleur waar we ons maar niet uit kunnen krijgen.. heel irritant. We hebben dus al geprobeerd om de kids een weekend te laten logeren, maar deze maand heeft iedereen het druk en wij zijn te lui om meer moeite te doen om iets samen te doen... Afgelopen weekend waren we 4 jaar getrouwd.. dit hebben we uiteraard gevierd, door pizza te eten..... financieel zitten we op het moment ook niet heel breed,daarna zijn we weer lekker ons eigen ding wezen doen en zag ik hem pas weer in de ochtend. Nu om ons leven weer een beetje op orde te krijgen heb ik een baan gezocht die straks dichter bij mn oudste zoon zijn school is, zodat we allemaal wat dichter bij elkaar zitten. De jongste gaat weer naar de gastouder die ik vertrouwde, en ik heb iets kortere werkdagen. Hopelijk krijgen we dus vanaf volgende maand weer een beetje ritme in ons leven en kunnen we tijd maken om iets leuks te gaan doen. Misshien moet ik ook maar is een hobbie gaan zoeken... iemand suggesties?

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Leef ik nog, of droom ik dit?

Eindelijk een beetje ritme in m'n leven maar ik krijg naar mn gevoel de helft niet mee...

De jongste is nu 5 maanden, de oudste moet bijna naar school... Wat emotioneel al best zwaar is voor bijna iedere moeder. want nu worden ze ineens echt groot. eindelijk weer een baan gevonden, dus 2 dagen in de week lekker niet een mama zijn maar even wat anders... en toch heb ik niet het idee dat ik echt heel vrolijk hier van word. voor ik het weet is de week weer voorbij en niet op een positieve time fly's when you have fun manier. eigenlijk een beetje op de automatische piloot. Soms kom ik thuis en dan denk ik hoe is dat gebeurt? Ik ben niet ongelukkig, zeer zeker niet! ik geniet van m'n mannen! Maar het voelt niet  alsof ik ben waar ik wil zijn op dit punt in m'n leven. Tijdelijke dip of moeten we stappen gaan ondernemen?  I don't know! lekker depri allemaal met dit mooie donkere weer! Iemand ervaring? Tips? alles is welkom!

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Baby

Alsof je het nog niet druk genoeg hebt!???

Een thuisstudie met 2 kindjes thuis betekend niet dat mijn kindjes niet genoeg aandacht krijgen

Eindelijk een beetje orde in de chaos! M'n kleinste spruit slaapt 1x per dag lang voor de rest hazenslaapjes. in die lange slaap zet ik een filmpje op voor m'n oudste spruit en dan kan mama als een bezetene huiswerk maken... Als ik vroeger gewoon braaf naar mn ouders had geluisterd had ik een jaartje over gedaan op de middelbare school, maar had ik nu in ieder geval wel mn havo ipv mn vmbo-t. Toen ging ik naar het mbo maar door een ongeplande zwangerschap afgestudeerd op niveau 3 ipv 4 en krijg het nu dus gewoon niet voor elkaar om op een hbo opleiding toegelaten te worden. Ik heb dus besloten mijn havo te gaan halen door middel van een thuisstudie. Heb ik mij hierop verkeken? JA! het is veel en niet zo makkelijk als ik dacht en je moet er echt even voor gaan zitten. Gaat dit ten koste van mijn kinderen? NEE!!!!! ik doe het juist ook voor hen. Meerdere diploma's geeft meerdere opties en meerdere opties geeft meer kansen op een goede baan. De meeste reacties zijn toch wel dat het zwaar is en pittig en stoer dat ik het aandurf. Ik denk dat als ik het nu niet doe ik over 10 jaar spijt heb dat ik het niet heb gedaan. Het voordeel aan deze studie is dat er geen verplichte einddatum is. De toetsmomenten zijn wel op vaste datums maar daar moet ik mij zelf voor inschrijven. Dus als ik een keer een ziek kind heb kan ik me gewoon helemaal 100%richten op hem. en als ik een dagje/weekendje/weekje weg wil met mn gezin kan dat ook gewoon. En in de tijd daar tussen probeer ik nog een papiertje te halen zodat het voor mij meer deuren opent!

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Baby

Jeej een tweede!!???

Eindelijk is hij er dan... ons 2e wonder! eindelijk een goede start voor ons kind...alles wat we wilde... toch?

Nu 7 weken oud, onze tweede zoon. Dani Thijs Valentino! Het werd uiteindelijk toch een geplande keizersnee. Dit viel mij zwaar tegen, maar toen meneer besloot te draaien en in een stuit ging liggen met 38 weken had ik ook niet echt meer een keus. Achteraf gelukkig want ook deze keer kreeg ik een grote baby. 58 cm en 4430 gram. Een keizersnee is in mijn ogen niet meer een easy way out! Wat een ellende al die prikken en geluidjes en dan dat rot herstel dat ook nog moet. Iedere keer op een knopje drukken als je je kind vast wil houden, want zelf kan je niets. De eerste week hebben we saampjes in het ziekenhuis gelegen, door de keizersnee. Ik wilde alleen maar naar huis! Ik kreeg verlengde kraamzorg en was helemaal gelukkig op mn mooie blauwe wolk. Borstvoeding kwam goed op gang, ik had voldoende rust, en een ontzettende leuke lieve en zorgzame kraamhulp. Toen ging ze weg.... ja.... en nu? Gelukkig had mijn man 3 weken vakantie maar het ritme wat bij de kraamhulp wel lukte vertikte onze lieve Dani...HELP!!!! uiteindelijk toen ik weer redelijk hersteld was zijn we zelfs 2 daagjes op pad geweest en dit ging tot ieders verbazing erg goed. ik kreeg zelf een beetje vertrouwen in het alleen thuis zijn met 2 kids, want ja mijn man zijn vakantie kwam tot een eind. Sinds hij ook weer werkt en ik dus echt het dagelijkse leven weer op moest pakken met kind wegbrengen, boodschappen doen, huishouden doen en er op letten dat iedereen alles gehad heeft, heeft dani besloten om lekker veel te gaan huilen... en te gaan drinken om de 2 a 2,5 uur.... Gelukkig slaapt hij de nachten redelijk goed door en in de ochtend slaapt hij ook veel. In die korte tijd kan ik dus even mn rust pakken en alle dingen proberen te doen die op mn to do list staan voor die dag... De rest van de dag zit ik of met een drinkende of een huilende baby. De paniek in mijn man zijn ogen als hij Dani vast heeft en hij begint te huilen zegt iedere keer weer meer dan genoeg.. waar zijn we in vredesnaam aan begonnen??? Onze oudste zoon Roan voelt ook heel goed aan dat wij erg moe zijn en maakt daar lekker misbruik van door ons lekker uit te testen en veel Nee, Nou en He? te zeggen... 

Artikel lezen
3 Reacties tonen