Profile icon Profiel News icon Posts (13)
Blog image
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Respect voor de zwartebadpakkenzwembadmoeders!

"Jippieeee we gaan naar het zwembad!" Wie had ooit kunnen denken dat IK voor de lol naar een zwembad zou gaan?!

Sinds een tijdje zijn mijn dochter en ik tijdens ons badderuurtje Ariël en Ursula de zeeheks. We zingen dan uit volle borst 'Aaahaaaahaaa' en 'Dat is mijn wens.' Nu leek het mij leuk om het hele Ariël-gebeuren iets realistischer te maken in het zwembad. Gezien er vorig jaar geen vakantie inzat en wij genoeg voldoening hadden in het stadse pierenbad was onze kleine zeemeermin al lang niet gaan zwemmen. Het is namelijk geen frequent uitje zo een dagje zwembad. 

Artikel lezen
7 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Babyspullen

Tipitent ouders. Ik bewonder jullie!

Een hippe tipi-tent, Janod blokken voor de naam, houten speelgoed in pastelkleuren. De huiskamer is netjes en geen plastic te bekennen.

Ik vrees voor een faillissement van Fisher Price want tegenwoordig moet alles in hout en pastel. Ook ik ben schuldig hoor. Gelukkig hebben wij zo min mogelijk plastic geluid plastic maar als het aan onze kleine prinses ligt is alles roze en maakt het veel herrie uhh geluid. Het is niet dat wij uitsluitend houten speelgoed kopen. Zo nu en dan komt er een plastic item in huis of erger.... je krijgt het cadeau. 

Artikel lezen
18 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

De stervende zwaan op de peuterspeelzaal

"Neeeee mama ik willllll niehieeet naar school!" Yep het is maandagochtend en aan mij de eer om dochterlief weg te brengen.

Sinds een maandje gaat onze dochter naar de peuterspeelzaal. De vrije peuterspeelzaal. Ja precies alles is van hout en er is geen plastic Fisherprice speelgoedje te vinden. Alles lekker neutraal, knus en vooral het echte idee van de peuterspeelzaal. De eerste keer naar school was reuze spannend. Voor de kleine maar ook voor ons. Ze gunde ons nog geen blik waardig eenmaal aangekomen in het vrije speelparadijs. Toen ik voorzichtig aankondigde dat ik nu echt even weg ging zei ze doodleuk: "Ja oké doei mam!"

Artikel lezen
10 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Het leed dat ballenbak heet.

Ik ben weer klaar met werk en dus 5! Yes 5 dagen vrij. Als ik aan mijn peuter vraag wat we dan gaan doen is het antwoord altijd het zelfde.

"Naar de ballenbak!" Met vragende oogjes kijkt zij mij dan aan in de hoop dat ik ja zeg. En wat doet een moeder die graag haar prinses tevreden wil houden? Juist. Vanmiddag waren we weer in de befaamde ballenbak te vinden. 

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

"Ikke heb je zo gemist!"

"Ja maar dan zie je je kind nooit?" "En dan moet je 4 dagen zonder man en kind dat kan en wil ik echt niet hoor!"

Als vliegende moeder krijg je vaak deze opmerkingen naar je hoofd geslingerd. Van vriendinnen, familie maar ook van mede-moeders als je dan eindelijk verteld hebt wat je doet voor de kost. Want laten we eerlijk zijn, als stewardess zeg je niet meteen wat je doet. Dit is niet omdat ik mij schaam voor het beroep, in tegendeel.

Artikel lezen
14 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Moeder X en het kliederlab.

Knutselen met maizenalijm, schilderen met yoghurtverf of spelen met de knikkerbanen gemaakt van wc-rollen. Maar vooral lekker kliederen!

Één keer per week gaan wij een uurtje kliederen. Het kost 2 euro per keer en het duurt ongeveer een uurtje. De kindjes zijn 1,5jaar tot en met 4jaar en kunnen zo dus ook lekker spelen met elkaar of juist niet. De meeste ideetjes qua knutselwerkjes heb ik voorbij zien komen op Pinterest. Maar mijn peuter heeft een spanningsboog van een klein Hollands garnaaltje en is vaak al uitgekeken als ik alle spullen op tafel heb gezet. Wanneer ik met mijn gekleurde spaghetti slierten een knutselwerk probeer te maken ligt de helft op de grond en heeft madam alle kleuren door elkaar gemixt. "Kijk mam een rainboooow!!" Met haar lieve lach en stoute oogjes laat ik haar maar lekker aanmodderen en kliederen want stofzuigen moet ik toch.

Artikel lezen
3 Reacties tonen