8 jaar geleden

Het is gewoon zo waardeloos dat volwassen mensen het verpesten voor de kleintjes. Hoe ben je zelf opgevoed wanneer je het in je hoofd haalt om je kinderen niet uit te leggen dat pesten vanwege een huidskleur not done is! Aan de andere kant ben ik zelf ook gepest. Niet alleen voor mijn kleur maar ook vanwege mijn dikke lippen, lange benen en grote borsten. Had ik toen maar geweten dat men nu uren onder de zonnebank liggen, hun lippen op laten spuiten, borsten erop laten zetten en op hele hoge hakken lopen om langer te lijken. Pesten is al zo oud als Sinterklaas en zal altijd blijven. Misschien is het dan maar de taak van de ouder om uit te leggen dat pesten soms ook jaloezie kan zijn. Dus Kim, zou de optocht niet overslaan. En je proberen niets aan te trekken van hetgeen eromheen. Uiteindelijk herinnerd een kind zich alleen het strooigoed, feest en de cadeautjes. Laat de racisten niet winnen. Xxx

8 jaar geleden

Als mama van twee echte kaaskoppen houd ik me meestal op de vlakte in deze discussie. Ik vind het zo erg dat er kinderen om gepest worden of dat het vrolijke van een kinderfeest verdwijnt. Ik hoop dat we elkaar een beetje beter kunnen horen en dat het een feest blijft!

8 jaar geleden

Pfff ik wordt ook erg moe van het hele gezeur er omheen.. Ik kan me echt niet voorstellen dat mijn kleine het ook maar iets uit maakt welke kleur Piet krijgt! Persoonlijk vind ik de roetpiet wel prima, klinkt logisch met het schoorstenen verhaal. En laatst zat ik nickelodeon te kijken, daar hebben alle Pieten de eigen huidskleur en dat leek me vreselijk, maar eigenlijk stoorde het helemaal niet! Ik zou het vooral fijn vinden dat het sinterklaas feest leuk is voor alle mensen, en dan met name de kinderen, die het willen vieren!

8 jaar geleden

ik zou haar gewoon een pietenpakje aandoen hoor, kan toch prima?! en boeiend wat iedereen ervan zegt.