8 jaar geleden

Een heeeeele late reactie, maar alles was goed :-)

8 jaar geleden

ik weet helaas hoe het is. Ik ben inmiddels een gelukkige moeder van een dreumes van 13 maanden. En dat gaat jou ook gebeuren hoor :) Je wil het heel graag doen zonder antidepressiva, maar maak het jezelf niet te moeilijk. De stress kan zo zwaar zijn. Bij mij heb ik veel steun gehad aan de pop-poli. Een afdeling in het ziekenhuis ,die zwangere vrouwen ondersteunt met psychische achtergrond. Bij de 1e zwangerschap had ik een terugval, die zwangerschap bleek een partiele mola. Dat heeft een hele nasleep gehad, maar heeft me ook de tijd gegeven om weer stabiel te worden. Ik heb daarna nog een miskraam gehad en de derde zwangerschap ging goed. De zwangerschap heb ik met antidepressiva gedaan, omdat er tegenwoordig genoeg mogelijkheden qua medicijnen zijn die veilig zijn tijdens een zwangerschap en borstvoeding. Bij de poppoli kunnen ze je daar goed bij begeleiden, die zijn gespecialiseerd hierin en het stelde mij tijdens de zwangerschap gerust dat ondanks dat t goed ging, dat ik een vangnet had als ik me toch slecht zou gaan voelen. Maar ik heb me heel de zwangerschap super gevoeld. Ik vind het superknap dat je t het zonder medicijnen doet, en als dat lukt moet je dat ook zeker doen, maar zie het niet als falen als dat niet gaat, angst is een gemeen iets en stress is ook slecht voor je en de kleine. Ik wil alleen maar aangeven, dat als t wat minder gaat, dat je opties hebt zodat je wel echt kan genieten van je zwangerschap. Veel succes en geniet van de echo!

8 jaar geleden

Dankje voor je lieve reactie. Dat lijkt mij inderdaad niet prettig tijdens de zwangerschap. ik hou mij ook maar steeds voor dat ik sterker ben dan ik denk!!

8 jaar geleden

Gefeliciteerd met je dochter. Wat zul jij trots zijn! Dat van de oxazepam herken ik heel erg. Ik gebruik het praktisch nooit, maar het geeft mij een veilig gevoel om het bij mij te hebben. En idd, dat stukje veiligheid valt weg nu ik zwanger ben. Het piekeren is ook iets wat enorm speelt en merk dan ook dat ik daar onrustig van word. Mijn spanningslevel gaat omhoog en bingo, daar is de angst weer. Wel vind ik het superfijn om te lezen dat er meer mensen met paniek zijn en dat die ook de zwangerschap "overleefd" hebben. Dat geeft de burger weer moed!!