8 jaar geleden

Om moe van te worden. Toppunt hier was een oudere dame in de AH die zich met m'n pasgeboren zoontje bemoeide. De zoveelste weer. Lullig. Maar ik knapte. Of ze d'r zogenaamde goedbedoelde bemoeizuchtige advies v d'r eigen wou houden en dat ik het kotsbeu was. Gek genoeg zag ik nog begrepen blikken om me heen ook nog. En opgelucht dat ik was. Ook fijn, een keer de pan uitflippen ipv maar steeds wenselijk gedrag te vertonen.

8 jaar geleden

als je het een kiest had je het ander moeten doen en visa versa ;-)

8 jaar geleden

Dat je overbuurvrouw's dochter niet goed reageerde op wortels, wil niet zeggen dat die van jou dat ook niet doet. Ik snap nooit dat mensen zo denken. Wat beginmaand hapjes betreft: toen ik in 2010 mijn oudste dochter kreeg, was de richtlijn nog 6 maanden. Ik heb me er netjes aan gehouden, omdat madam ook niet echt de tekenen gaf dat ze toe was aan eten (knuistjes helemaal 'opeten', eten bijna uit je mond kijken, enz). Toen tweeëneenhalf jaar later mijn jongste kwam, waren de richtlijnen opeens bijgesteld. Naar vier maanden. Uit onderzoek was namelijk gebleken dat allergieën helemaal niet te voorkomen zijn door je kind niet te vroeg in aanraking te laten komen met bepaald voedsel, wat ze voorheen steeds dachten. Okay, maar ook deze dochter gaf niet echt aan al toe te zijn aan iets anders dan melk. Dus ik heb bij haar toch maar een paar weekjes gewacht, tot vijfeneenhalve maand ofzo. Gewoon omdat ik het bij de oudste ook zo had gedaan en dat ging prima! Richtlijn of niet. Ik volg mijn eigen gevoel. Jij ook, dus dat is prima! Ga zo door!

8 jaar geleden

Goed geschreven! Adviezen en richtlijnen zijn handig voor als je iets even niet weet, maar ga het alsjeblieft niet opleggen alspf het de enige juiste manier is! Elk kind is anders en elke moeder ook. En je zal ook maar net die uitzondering te pakken hebben die de regel bevestigd... Ik vind ook, zoalng je doet wat goed voelt is het goed! :)