5 jaar geleden

Ons zoontje wilde ook niet op de wc poepen. Met 3,5 zijn we naar de huisarts gegaan voor een verwijzing naar de poeppoli in het ziekenhuis. Wij hadden al zoveel geprobeerd en wisten het echt niet meer. Hier hebben we heel veel tips gehad en intensieve begeleiding. Dit heeft super geholpen en met ups en downs is ie nu een maand van de luiers af (4 jaar en 5 maanden). Op school moest ie zelf zijn luier verschonen en hij mocht alleen naar school omdat we in het ziekenhuis waren. Eerste stap is met de luier op de wc zitten.

5 jaar geleden

Dankjewel! Dat is ook lastig voor haar is het heel echt. Misschien moet ik minder proberen uit te leggen dat haar billen er niet uit vallen maar samen met haar bedenken hoe we die angst weg kunnen nemen..

5 jaar geleden

Ik denk dat dat het hele ding is, afleiding. Ze heeft er gewoon geen tijd voor. Als ze in de luier poept kan ze er heel lang over doen maar dan is ze ondertussen wel bezig met van alles. Ze is veel te druk met haar spel om op de wc te gaan.

5 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! We hebben het advies gekregen van de mediator om niet te wachten met school omdat dit juist houvast schijnt te geven. Ja haha ze wil altijd kijken als 1 van ons op de wc zit 'of we wel echt zitten te poepen' ? we zwaaien de boodschap ook uit als we hem doorspoelen haha.