8 jaar geleden

Hallo Deautistischemama in het boek staat hoe je je kindje kunt helpen zindelijk te zijn, ook op jongere leeftijd dan nu gebruikelijk. Bij mijn jongste was ik begonnen toen hij 10 maanden oud was. Bij mijn andere kindjes heb ik gewacht tot zij konden lopen. Allemaal waren ze met 1,5 jaar uit de luiers. De methode kan ook gebruikt worden bij kindjes van 2,3 en 4 jaar enz. Hoe oud is jouw kindje?

8 jaar geleden

Hoi, leuk artikel, heeft me weer laten nadenken over EC. Is jouw boek erop gericht om te beginnen 1.5 jaar?

8 jaar geleden

Hallo Rianniepannie, Voor de nachten gaat het onder andere om de balans tussen wat je overdag binnen krijgt en hoe vaak je naar de wc gaat. Kinderen die regelmatig naar de wc gaan, maar de hele dag door, onbeperkt mogen drinken, hebben het vaak 's nachts moeilijker. Dit om aan te geven dat het inderdaad niet alleen gaat om overdag vaak genoeg naar de wc te gaan... Bedankt voor de aanvulling!

8 jaar geleden

Hallo Wendy, Wat speciaal om te horen dat je het boekje hebt gelezen. Nu een antwoord op je vraag. Je dochtertje moet begrijpen dat ze op het potje haar behoefte hoort te doen. Misschien vindt je kindje het spannend. Net als zo veel dingen in het leven (later met zwemles enz.), is het dan aan de ouder om je kindje zo te helpen dat ze het durft. Ik denk dat elke moeder zelf het beste weet hoe je je kindje kunt helpen. Ik zou geduldig elke keer dat ze staand plast haar aangeven dat je wil dat ze op het potje plast en haar liefdevol op het potje zetten met een verhaaltje of iets anders. Netzo lang tot zij het begrijpt. Soms is opvoeden geduld hebben en doorzetten. Succes ermee en een goede jaarwisseling. Hartelijke groet, Debby