6 jaar geleden

Beide! Sowieso met de juf bespreken zodat ze een oogje in het zeil kan houden en waar nodig kan corrigeren. Je geeft aan dat de ouders van de kids die haar pesten vrienden van je zijn. Dan kan je het toch ook meteen met hen bespreken!!

6 jaar geleden

Ik zou het idd even op school bespreken. Misschien kan de juf er achter komen hoe het in elkaar steekt en wat er dan gebeurt en waarom. Daarna zou ik het zeker ook met de ouders bespreken, misschien weten die helemaal niet wat er speelt. Heel veel sterkte met dit probleem, ik hoop voor je dochter dat het stopt.

6 jaar geleden

Ik ga altijd eerst naar de ouders. Mijn zoon heeft het ook, heerst daar van die periodes in de klas. Maar het zijn geen vrienden als ze je bij andere pesten. Dan ben je alleen goed genoeg als ze niemand anders hebben. Aangezien je er een hechte band mee hebt, zou ik naar de ouders gaan en vertellen wat er aan de hand is. Vragen of ze het er met de betreffende " vriendjes" over willen hebben. Ik vraag altijd naar de andere kant, want mijn zoon is ook niet onschuldig. Meestal is er ergens een wisselwerking of iets anders waarmee ze elkaar dwarszitten. Hier is het standaard als hij naast een bepaalde jongen word gezet dan hebben ze ruzie. Met gepest aan toe. Het antipest beleid werkt niet zo op school. Met een dat mag je niet doen hoor en nu sorry zeggen is het vaak niet opgelost.