6 jaar geleden

Hoi, Ik heb met vele Rubens gewerkt. Ik denk dat het heel belangrijk is den goed gesprek aan te gaan met je man zodat jullie er samen het zelfde instaan. Samen Ruben confronteren dat dit gedrag zo niet langer kan en als hij zo doorgaat hij niet zelfstandig kan blijven wonen want als ik dit zo lees, lijkt het mij dat Ruben teveel vrijheden heeft wasr hij zelf niet mee om kan gaan. Benoemen dat wanneer dit niet veranderd, je zult gaan praten met zijn persoonlijk begeleider (of degene die als eerste contactpersoon aangewezen staat). Grote kans dat zij hier niet eens vanaf weet. Ik weet dat t makkelijker klinkt dan het is, maar hij moet wel op zijn gedrag gewezen worden. Ik weet hoe moeilijk het is met deze jongeren, en ik weet ook dat de juiste begeleiding soms ver te zoeken is. Ik wens je veel succes en hoop dat er meer regie en begeleiding komt voor Ruben.

6 jaar geleden

Nee, hij heeft alleen nog hulp in de huishouding en met zijn rekeningen daar huurt hij met een soort pgb? Of gemeente geld iemand voor in. Hij heeft geen begeleiding meer op het gebied kwa praten of begeleiding in dat vak, dus we kunnen daarmee nergens terecht. En kwa bewindvoering wordt er wel op toegezien.

6 jaar geleden

de mensen die hem hulp bieden, weten zij hiervan? zit hij niet bewindvoering en heeft hij geen regels of budget wat hij mag uitgeven

6 jaar geleden

Ik heb zelf met lvb (licht verstandelijk beperkte) jongeren gewerkt, jouw verhaal is erg herkenbaar. Bepaalde dingen zijn moeilijk of helemaal niet aan te leren. Wat Annemiek ook al zei. Je kunt hem eigenlijk niets kwalijk nemen aangezien zijn hersen waarschijnlijk functioneren als die van een kind...Je kunt googelen op lvb om er meer over te lezen. Als je er echt iets aan wilt doen zou ik het aangeven bij zijn ambulante begeleiders die hij nu heeft of bij de huisarts. Lijkt mij dat hij niet goed in staat is om op zichzelf te wonen...Sterkte ermee!