11 jaar geleden

Moeilijke situatie! Ik denk dat je duidelijk moet zijn. Als je contact hebt waarom dan zeggen dat ze niet op haar kleinzoon zijn verjaardag mag komen?? Misschien helpt het als jullie afspraken maken. Als praten niet helpt, dan helpt het misschien wel als jullie afspraken maken. Niet over jezelf praten, maar over andere zaken. Jullie moeten haar daar dan wel bij helpen. Dan krijg je verder ook geen discussie over haar leven want daar wordt niet over gepraat op de verjaardag. En laat het langs je heengaan dat ze het heeft over de hoeveelheid contact. Jullie (en waarschijnlijk ook de mensen om jullie heen) weten toch wel hoe het zit en ze zet alleen zichzelf hiermee voor gek.

11 jaar geleden

nou ja dat praten is juist het probleem. Dat is ook de reden waarom geen van de 4 kinderen het haar ooit gezegd heeft. Het ligt namelijk nooit aan haar. Ze is bij verschillende psychologen geweest, maar als die zeggen dat de problemen die ze heeft aan haar zelf liggen en ze dus iets moet veranderen, dan vind zij dat het niet zo is. Het ligt namelijk nooit aan haar. Snap je. De verjaardag wordt sowieso leuk. Ik laat dat niet verpesten door iemand anders =)

11 jaar geleden

Wat vervelend dat je zo'n schoonmoeder hebt. Ik heb daar zelf gelukkig geen last van, maar kan me wel voorstellen dat het niet leuk is. Het is inderdaad de taak van je vriend om er wat van te zeggen, maar misschien pakt dat wel heel positief uit en is ze er zelf helemaal niet zo bewust van dat ze zo doet. Misschien wordt ze wel wakker geschut als je vriend het gewoon eens eerlijk zegt en veranderd ze dan wel in de soort oma die jij/jullie voor ogen hebben. Ik hoop het voor je dat het uiteindelijk toch nog goed gaat komen, en dat je zoon een leuke verjaardag krijgt met of zonder oma.