10 jaar geleden

Hoi, je verhaal is voor mij herkenbaar. Mijn zoontje was drie toen wij uit elkaar gingen. Nu, twee jaar verder, hebben wij nog niet alles geregeld. Gelukkig gaan we nog goed met elkaar om en regelen we alles beetje bij beetje. Toch zou ik je adviseren om alles zo veel mogelijk gelijk te regelen (met behulp van de advocaat die mee kan denken). Mijn positieve puntje, zoals ik hem ervaar, is dat het uit elkaar gaan op deze leeftijd voor je kindje verdrietig is, maar dat hij al vrij snel de situatie als "normaal" ervaart. Zet hem op en hopelijk krijgt alles snel een plekje.

10 jaar geleden

Ik zou dat toch eens navragen aan de advocaat, als ik jou was. Maar goed, ik hoop dat je snel een nieuw plekje en een vaste baan vindt!

10 jaar geleden

Hoi Marieke, we zitten met restschuld waarschijnlijk. Maar ik mag van mijn ex de inboedel meenemen. Dus dat uitkopen, lijkt me voor mij niet verstandig. Ik ben nu ook in Belgie aan t kijken hoe dat gaat als ik daar ga wonen en werken. Wellicht vind ik daar wel een baan met vast contract. Dan heb je tenminste meer zekerheid als nu

10 jaar geleden

Ach wat naar! Ik heb helaas geen tips, behalve dan dat je het contact met je ex probeert goed te houden omwille van je zoon, maar dat doe je al. Één ding: als jullie dat huis samen gekocht hebben, moet je ex je uitkopen om daar te kunnen blijven wonen, het geld dat je daarmee krijgt, kun je gebruiken om de eerste maanden huur te betalen van een ander huisje en dat huisje in te richten.