dank je

Dank voor de tip. Mocht ik weer meer last krijgen dan zal ik opzoeken. Waarschijnlijk was het een overtrainde borst. Door de spierpijn daar, voelde ik de druk. Nu ik minder mijn borst train, heb ik veel minder last.

4 jaar geleden

Je moet hyperventilatie eens opzoeken. Dat heb ik eens een keer gehad toen ik ziek was (keelontsteking) en mijn broer recent in het ziekenhuis had gelegen met een longontsteking. Bij hyperventilatie ga je te snel en verkeerd (te oppervlakkig) ademen, maar het meest bizarre is dat hyperventilatie ook zorgt voor een kortademig gevoel (en mogelijk zelfs pijn op de borst etc.). Als je dus begint te hyperventileren vanuit een combinatie van ziek zijn en zorgen houdt dat zichzelf in stand, want door dat kortademig gevoel maak je je nog meer zorgen en ga je nog sneller ademen. Dat hoeft niet eens altijd zo opvallend te zijn: bij mij had de huisarts het niet herkend als hyperventilatie omdat ik nog vrij rustig was. Ik ken echter ook iemand die flauwviel van hyperventilatie waarbij ze in eerste instantie aan een hartaanval dachten. Er hoeft bij jou natuurlijk geen sprake te zijn geweest van hyperventilatie, maar wees gerust: je bent zeker niet alleen en het hoeft niet eens jouw “schuld” te zijn geweest, want je kan niet altijd op voorhand weten dat je klachten wel degelijk onschuldig waren.

4 jaar geleden

Hey Wat je beschrijft klinkt me bekend. Ik denk en het ziek zijn een pieker gedachte stroom opgeroepen heeft. Misschien onbewust. En dat het zich uit als druk op je borst en hart kloppingen. En dat voelt raar. Ik snap je helemaal Succes