jettepet's avatar
9 jaar geleden

Hey, ik heb zelf een dochtertje van 6 maand nu een ook zij was elke avond wakker tot ook een uur of 22/23. Tot ik haar schema zelf heb aangepast. Ik wilde de laatste voeding eraf. Ik geef haar groente/aardappels/vlees nu rond ons eigen etenstijd en dan rond 19:00/19.30 de laatste fles en dat doe ik nu sinds 2 weken en per direct reageerde ze er goed op. Ze slaapt dan klokje rond. Wellicht kan je je laatste fles eraf halen en dan je 1 na laatste fles omwisselen met groente. Mijn schema is als volgt: 7.30/8.00 fles 180cc 10.30/11.00 fruit 12.30 fles 180cc hierna doet ze ook haar middagslaapje tot een uur of 15.00/15.30 15.30/16.00 soepstengel of lange vinger zonder suiker. 16.30/17.00 warm eten. Groente etc. En naar behoefte soms nog een beetje fruit of yoghurt na. 19.00/19.30 laatste fles 180cc nog even knuffelen en dan slapen. ik weet gewoon niet eens wat ik moet doen in de avonduren. Het is ineens zo stil. Wie weet kan je er iets mee :)

anneloesvoogt's avatar
9 jaar geleden

Hoi! Ik snap het helemaal. Ik geef geen borstvoeding, maar kv. Maar ik gaf eerst ook om 22 u nog een fles. In principe is jullie ritme hetzelfde als die van ons. Mijn dochter is 8,5 maand. Ze krijgt alleen niet rond 17.00 een fles maar rond die tijd een groentehap (ongeveer 200 gram) en dan rond 19.00 nog een fles en gaat dan slapen tot de volgende ochtend 6u/7.u. Wel is bv anders uiteraard, gewoon op verzoek. Dus daarom vind ik het lastig om mee te denken.. Ik weet niet hoeveel groente ze krijgt maar misschien een idee om dat op te hogen? Of zit ze al op maximaal of lijkt ze genoeg te hebben aan wat je aanbiedt? En dan dat je om 19.00 die fles aanbiedt of op niet werkdagen de borst? Ik verzin maar wat mee hoor! :-) Succes!

Annemiek2's avatar
9 jaar geleden

Wij zijn ook nog "lang" bezig geweest met de nachtvoeding. Vlak voor onze zoon 1 jaar werd sliep hij klokje rond. Je zou misschien in over weging kunnen nemen om de laatste voeding uit de fles te geven. Zo kan haar vader ook een keer de nachtvoeding geven. Je dochter gaat vanzelf klokje rond slapen als ze daar aan toe is. Vaak is het ook de warmte en zorg die ze nog graag wilt. Dat merkte ik teminste bij onze zoon. Ik ben op een bepaald moment de nachtvoeding langzaam aan gaan afbouwen zodat hij overdag een beetje meer at.

dien's avatar
9 jaar geleden

Ik wou dat ik je advies kon geven maar helaas. Ik denk echt dat elk kindje anders is en de 1 is er sneller aan toe als de andere :) misschien dat het ook gewenning is geworden die laatste fles?Dat dat helemaal bij haar routine hoort? Mijn jongste zoontje nu ook 7 maanden krijgt rond half 7 a 7 uur zijn laatste fles en hier doe ik dan wat rijstebloem pap doorheen en met deze fles slaapt hij al sinds hij 4 maanden is het klokje rond (meestal) misschien dat dat werkt. En over de speen daar zou ik me niet druk om maken hoor ;-) gewoon doen wat werkt als ze lekkerder drinkt met nr 2 zou ik dat blijven doen en anders misschien flesjes van een ander merk proberen? In iedergeval succes!