7 jaar geleden

Woow zoo herkenbaar! Heel leuk geschreven. Vooral ook die laatste zinnen over afbouwen wil er ook nog niet aan denken, ik voel met je mee haha.

7 jaar geleden

Hier een borstvoedingsfanaat! (Nooit gedacht) Bij de eerste 13 maanden lang BV gegeven. Tot de dag kwam dat hij zelf niet meer wilde en zijn hoofdje weg draaide. Ik heb er wat tranen om gelaten, maar achteraf mooi dat hij dit zelf aan gaf. Hij heeft nog nooit flesvoeding gehad. Toch geeft het een soort van trots om te mogen zeggen dat jeje kind 13 maanden lang BV hebt kunnen geven. Over 4 weken uitgeteld van de tweede, dus hoop nu net weer zo lang te kunnen genieten ervan. Ook maakt je lichaam een hormoon aan als je BV geeft 'Oxytocine' wat misschien wel een beetje verslavend is waardoor je doorzettingsvermogen versterkt wordt! Zeker heb ik momenten gehad dat ik dacht pffff het is vermoeiend. Vooral het kolven op het werk vond ik soms uitputtend. Maar achteraf doe je dit met zoveel liefde en kracht dat je het wel aan kunt als je hier 100% achter staat. Ik dacht ook, als het niet lukt dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. Na 3/4 maanden wordt het leuker, dan kun je gaan afwisselen met fruithapjes etc. en dan zijn de BV momenten een soort van 'knuffelmomentjes' Aan alle dames hier die het willen proberen..Succes, maar vooral genieten!!!

7 jaar geleden

Ik ben een echte borstvoedingsfanaat! Bij alle acht de kinderen minimaal een jaar tot anderhalf jaar gegeven! Gekolfd iedere dag om pap van te maken! Maar laat ik er bij zeggen bij 3 kinderen dubbele borstontsteking voor de rest geen problemen maar een overvloed aan melk. Dus dan is het ook niet zo moeilijk om het zo lang vol te houden!

7 jaar geleden

Leuke blog en zo herkenbaar. Mijn man zegt dat ik gemaakt ben voor moederschap qua bevalling en borstvoeding geven. (Bevalling was bij mijn 2e dochter met 2 persweeën gepiept en borstvoeding spuit er inderdaad uit). Nu weer aan het kolven geslagen en dat is ook appeltje eitje bij mij, in tegenstelling tot vele andere moeders. De striae wordt weer minder als je borsten minder last van stuwing krijgt. Ik heb telkens gesmeerd met bio-oil, weet niet of dat echt werkt. Maar striae is nu nauwelijks zichtbaar. Dus ik blijf lekker smeren. ;-) Oh nog een voordeel je verbrandt dagelijks 400 calorieën door het geven van borstvoeding.