7 jaar geleden

Onwijs fijn dat je die mogelijkheid had! Ik vind ook dat ze wel eens mogen opschieten met een beter verlof voor mannen. Ik was na een week echt nog niet in staat om alleen te zijn met de kleine. 3 maanden is wel een mooi streven ja, gewoon net als de mama's.

7 jaar geleden

Herkenbaar. Bij de oudste had mijn man de luxe dat hij zo veel overuren had opgebouwd en zo veel vakantiedagen gespaard had (en mocht meenemen van vorige jaren) dat hij vier weken thuis kon blijven na de bevalling. Dat was heerlijk. Voor ons beiden. Bij de jongste had hij net een nieuwe baan, dus nog niks opgebouwd. Hij heeft niet meer gehad dan die drie dagen. En ja, hij zegt zelf steeds dat hij in het begin het opbouwen van de band met zijn dochter echt heeft gemist. Pas na enkele maanden had hij opeens een moment waarbij hij haar diep in de ogen keek en dacht: wow, she's my soulmate!

7 jaar geleden

Ik vind ook wel dat de regels voor een man aangepast kunnen worden. Ik heb de eerste week in het ziekenhuis gezeten met de kleine en mijn vriend heeft verlof gekregen van zijn baas. Of nou ja ze hebben hem naar huis geschopt. Dat we nu samen 2weken hebben gehad heeft veel geholpen. In het Ronald Mac Donald huis zaten toen een paar koppels met te vroeg geborenen, nu kreeg ik mee dat een van de vaders dus geen verlof kreeg van zijn werk. Dat vonden ze niet belangrijk en er was te veel werk. Nou ik heb die man eens bekeken en gezegt jij bent helemaal niet in staat om te werken, het is wel heel erg dat je baas dit niet wil snappen. Hij stond te beven op zijn benen en je zag dat hij veel te weinig slaap kreeg daarbij is hun kindje iedere dag aan het vechten voor zijn leven. Voor die mensen die zo een zware beproeving moeten ondergaan moet meer geregeld zijn zeker als het om verlof gaat. Vaders hebben te weinig rechten als het gaat over hun kind en vader zijn.