1 jaar geleden

Heftig. Heel veel respect hoe je blijft vechten voor het beste voor je kind. Misschien dat de organisatie: Educura BV. Iets voor je kunnen betekenen. Weet van deze organisatie dat ze een breed concept aan zorg verlenen van ambulantezorg tot ondersteuning in onderwijs (1 op 1 in de klas). Maar denk ook aan dagbesteding, logeerweekendeb etc.

1 jaar geleden

De regeldrift binnen de zorg, zorgt voor veel problemen. Mijn man werkt in de zorg. Hij heeft al veel cliënten voorbij zien komen die steeds maar weer overgeplaatst worden omdat ze "negens passen". Met onder andere hechtingsproblematiek als gevolg. Het probleem ligt echter niet bij de cliënten, maar bij hoe het geregeld is binnen de zorginstellingen en de regels waarbinnen zij moeten laveren. Zo was er vanuit de werknemers het idee ontstaan om een groep op te zetten voor deze cliënten. Allemaal ervaren krachten die goed met deze groep kan werken en daar ook plezier in heeft, niet bang is voor agressie, maar daar goed op anticiperen etc. Ze hadden het team al opgezet. Maar nee, dit kon niet, want "de regels". Zo blijven de cliënten de dupe van een kapot geregeld systeem. Als er geen uitzondering zouden bestaan, zou het super werken. Maar iedereen weet dat het zo niet werkt. Ik wens, jullie veel sterkte met de zoektocht. Ik hoop dat er snel een passend plekje komt waar hij mag en kan blijven.

1 jaar geleden

Misschien heb je hier allang naar gekeken, maar heb je een zorgboerderij overwogen? Sinds een paar jaar is het voor een zorgboerderij mogelijk om ook onderwijs te bieden. Hiervoor kunnen vanuit jou PGD dan iemand aannemen die 1 op 1 les gaat geven. Zorgboerderij gaat wel via de Gemeente helaas. Zij moeten de aanvraag doorgeven, jij gaat dan betalen vanuit je PGB. Even doorvragen, want veel gemeente houden een zorgboerderij via PGB af omdat het 'te ingewikkeld is' voor de doorsnee burger. Succes!