9 jaar geleden

Je hebt gelijk, als ik ook de beelden zie van hoe kleine kinderen opgevangen worden die de oversteek WEL hebben overleefd dan schrik ik. Ik schrik dat ouders met zulke jonge kinderen deze levensgevaarlijke overtocht maken en ik kan er niet over nadenken wat er met deze mensen gebeurt als ze het niet redden. Als ik dat doe kan ik niet functioneren, zoveel doet het met me. Ik besef me dat het gebeurt, dat er ook kinderen in die boten zitten en dat er ook kinderen zijn die verdrinken maar ik moet me er toch voor afluiten. Ik ben alleen bang dat de ouders van dit meisje (?) het ook niet overleefd hebben. Als ik zulke beelden zie dan besef ik mij wel weer dat we heel veel geluk hebben dat we leven in vrijheid en dat het niet vanzelfsprekend is.

9 jaar geleden

Ik moet er niet aan denken. Moet je je voorstellen dat je als moeder met je kind op zo'n bootje stapt. Je kind geruststellend dat het allemaal goed komt. En dan het moment dat je je realiseert dat het fout gaat. Wanhopig probeer je je kind te redden van de verdrinkingsdood Maar je kan jezelf niet eens redden. Paniek en pijn en spijt zijn de laatste emoties die je voelt. Dat voel ik als ik die foto zie. En dan zijn er mensen die zulke opmerkingen plaatsen. Ik denk dat deze mensen zich niet beseffen welke grens je overgaat voordat je op die boot stapt.

9 jaar geleden

Het is inderdaad heel schokkend hoe mensen reageren. Ik ben er ook ondersteboven van. Wij leven in Nederland en dat is geen welbewuste keuze, dat heet geluk. Natuurlijk zijn hier genoeg mensen die ook hulp nodig hebben, maar waarom dit plekje van de wereld aan ons toe-eigenen en mensen die vluchten uit hun eigen land weren, omdat we bang zijn dat zij onze huizen, banen en opleidingsplaatsen inpikken. "Gelukzoekers" worden ze genoemd. Ja en waarom moeten we iemand kwalijk nemen dat ie geluk zoekt? Dat doen we toch allemaal? En die reacties van mensen die deze rampen prima vinden daar krijg ik het ook koud van. Ik heb er gelukkig al veel blogs over gelezen, van mensen die er net zo over denken als wij. Dat vind ik een geruststelling. Dat er toch veel mensen zijn die wel menselijk reageren. Je moet er toch niet aan denken dat het jou of jouw kind overkomt!

9 jaar geleden

Ik heb deze foto idd, met een blog van een nieuwslezer van rtl erbij, ook gedeeld, vreselijk.. je haren gaan er van overeind staan.. En de opmerkingen die mensen dan maken over de verdrinkingsdood van die vluchtelingen.. vreselijk.. Dit is de url van de blog: http://www.rtlnieuws.nl/columns/column/roelof-hemmen/700-dode-bootvluchtelingen-mooi-zo