6 jaar geleden

Wat betreft spelen lekker laten kliederen. Maar wat betreft eten en snot, sorry. Ik walgde er in de kinderopvang soms bijna van hoe vies sommige oogjes neusjes en mondjes waren als ze gebracht werden. Zo’n kleine moeite om een doekje te pakken toch. Ook exploreren met eten vind ik nooit grappig, noem me een vreselijk mens. Maar ik zei altijd: ‘eet even netjes, dan mag je straks kleien met de klei ipv je brood. Of verven met de verf ipv met de paté’. Mijn zoontje is pas een half jaar en het lijkt me heerlijk hem te zien ravotten straks, maar netjes eten en persoonlijke hygiene staan ook hoog op mijn lijstje.

6 jaar geleden

Ik probeer mijn zoontje zoveel mogelijk los te laten, maar ik moet zeggen dat het als perfectionist ook erg fijn is om alles onder controle te hebben. Schoon en fris;)

6 jaar geleden

De dag dat ze bij mij 2 dagen dezelfde kleren aankunnen moet nog komen. Al vind de oudste dat best kunnen en betrap ik hem dan halverwege de ochtend met volgens mij zijn je mouwen nog vies van gisteren. Snot, eten of van iets anders. Met slechter weer hangen ze voornamelijk achter een scherm als ze die mogelijkheid krijgen. Zomers vermaken ze zich prima buiten.