3 jaar geleden

Hallo Twinmomm, wat een heftig verhaal. Ook jij hebt een reis gemaakt met bevallen.. Van het ene ziekenhuis naar het andere. Ik herken me daar zo goed in. Ik had hetzelfde probleem met de navelstreng. De doorbloeding was heel slecht geworden bij mij. Wat fijn om te lezen dat het allemaal goed gekomen is met je meiden <3 En wat leuk een 2ling. Ik ben zelf ook een van een tweeling. Jouw tweeling zal er later heel veel profijt aan hebben, altijd een beste vriendin in de buurt hebben :) Het klopt helemaal met wat je zegt over wat deze premature kleintjes allemaal aan kunnen. Het maakt ze later ook hoe ze zijn. Mijn kleintje is ook bijna nooit ziek (even afkloppen, haha). Het zijn echt krachtige kleintjes. Geniet van je meiden. Ik wens jullie het beste in jullie leven. Liefs!

3 jaar geleden

Dank je wel! Lief dat je reageert. Heel spannend en onzeker hé zo’n avontuur.. heb je je ervaring met pre eclampsie een plekje in je leven kunnen geven ? Bij mij duurde het echt heel lang. Gelukkig nu gezond, maar durf een tweede zwangerschap nog niet helemaal aan. Liefs!!

3 jaar geleden

Wat kan een wereld toch bijzonder zijn! Hier ook een mama van een 2 ling nu 4 maanden oud on gecorrigeerd. Zijn met 28+6 geboren. Tot week 26 ging alles goed geen kwaaltjes niks elke dag vrolijk naar mijn werk en thuis lekker me ding kunnen doen. Donderdag ochtend 3 september de dag dat alles anders werd. AG we gaan even weer naar onze mooie meisjes kijken en dan weer naar het werk.. Nou nee ik lag daar op die tafel de ene naar de andere kwam kijken bij de echo.. Mevrouw het is niet goed we gaan nu bellen met Groningen of hun plek hebben dan moet u daar nu heen. Gelukkig was me man op dat moment bij me. Werd in het ziekenhuis gelijk aan de ctg gelegt en die zag er wel oké uit. Maar ik moest naar Groningen. De flow van de navelstreng van mijn kleinste meisje was niet goed maar soms ook wel. Gro ingen zei we laten het nog wel zitten. Maar u moet blijven tot aan de bevalling elke dag 2x daags ctg. Nou dat deden we dan maar netjes.. Tot 2 weken lang. Tot de gynaecoloog aan me bed kwam van mevrouw de echo van vanmiddag was niet goed. U moet een keizersnede maar hier hebben we geen plek. Vanaf nu mag u niet meer eten en word u zodra er plek is in Zwolle naar Zwolle gebracht. Volgende ochtend naar Zwolle al 24 uur nuchter weer een echo. Was indd niet goed maar niet zorgelijk genoeg om gelijk te halen. Maar ik was dus een patiënt van Groningen dus 2 dagen later weer terug naar Groningen.. Daar weer aan gekomen weer ctg weer echo.. Weer alles okee.. Tot uit eindelijk 22 september werd om half 7 aan de ctg gelegt. Mijn voorgevoel was al niet goed dacht ik ga een licht ontbijtje nemen want dit kwam nog wel is fout gaan ik me man al Ingelicht van dat hij wel moest komen en ja hoor na 4 uren aan de banden gelegen te hebben kwam mevrouw de gynaecoloog eraan het is niet goed. We zijn nog in overleg met lijden maar ga der maar vanuit dat het vandaag gehaald gaat worden. En uurtje later kwam de specialist om te zeggen dat ik indd een spoedkeizersnede moest. Ondertussen was me man gekomen en hebben we samen even hard gehuild. Me meisjes zijn uiteindelijk geboren met een gewicht van 1100 gram en 1460 gram en alleen aan de flow gelegen zo sterk zijn die kleine lichaampjes. 13 dagen op de nicu gelegen en daarna overgeplaatst naar het mcl. Om de hoek van waar we wonen. Zijn nu 2 gezonden hele vrolijke meiden. Hoeveel zorgen je kunt hebben en stres en bang kun je zijn. Maar hoe mooi is deze wereld dat ook zulke kindjes het kunnen redden ❤️❤️

3 jaar geleden

Mooi geschreven! Veel herkenning. Zelf moeder van een prematuur (32 weken) door zwangerschapsvergiftiging. Prematuren avontuur was ontzettend spannend, zo’n kwetsbaar kindje. Nu 1,5 jaar ongecorrigeerd en speelt nog elke dag een rol in je leven.