9 jaar geleden

Het is ook niet iets wat je dagelijks doet, dus dan moet je toch op de een of andere manier de drempel over. En daarbij is het natuurlijk ter ondersteuning en ook om niet ij paniek te raken dat je niet weet wat je moet doen. Een beetje voorbereiding... :-) maar het was wel leuk, informatief en veel tips gekregen!

9 jaar geleden

Ik kan me inderdaad wel voorstellen dat je je dan toch niet lekker voelt als je ergens alleen naar toe moet..

9 jaar geleden

Ik ben heel blij dat hij mee is gegaan. Heb vooraf ook wel in grote lijnen verteld wat hij zou kunnen verwachten en dat dit echt ter ondersteuning is tijdens de bevalling. Je kan maar beter voorbereid zijn, ook al gaan veel bevallingen niet zoals gepland is. En het is ook maar 1 avondje, dus valt nog wel te doen, toch?!

9 jaar geleden

Het was zeer informatief! De hele bevalling is besproken en met plaatjes ondersteund. Dit uiteraard ter info voor de partners die mee waren. Verder kregen ze ook de oefening voor de flankenadem ( om de weeen op te vangen) die wij ook hebben moeten leren een paar weken geleden. Als ze bij zichzelf voelen wat het is, kunnen ze ons ook beter helpen. Dus daarna moesten wij de flankenadem doen, terwijl zij hun handen op onze flanken legden (terhoogte van de longen). Kunnen ze straks tijdens de bevalling ook mee ondersteunen als we dat willen. Verder ook de weeendans gedaan, deze keer hangend aan de partners. En ze hebben massagetechnieken meegekregen, vooral als we rugweeen krijgen.. En veel tips! Al met al heel informatief en bruikbaar!