Annemiek - babybirdstore's avatar

Ja precies, dat herken ik wel wat je benoemt! Wij gaan nu geleidelijk ook naar een slaapje, alleen dat lukt nog niet elke dag het is dus nog een beetje zoeken. Vandaag ging erg goed, maar het ligt er ook aan hoelaat hij in de ochtend wakker is 😅

M_non.S's avatar
4 jaar geleden

Ons zoontje is nu 20 maanden en zijn net een paar weken over naar 1 slaapje. Eerder werd hij huilerig en weigerde hij al zijn eten met 1 slaapje dus er toen gewoon 2 slaapjes in gehouden. Nu wilde hij steeds vaker niet in de ochtend slapen dus daarom over gegaan. Geef dan wel vaak zijn lunch al om half 12 want om 12 uur is hij echt aan zijn slaapje toe en dan slaapt hij meestal tot 3 uur.

Annemiek - babybirdstore's avatar

Ja dat kan ik me voorstellen, bij een gastouder of kinderdagverblijf zijn de ritmes misschien vaak wat strakker:). En zeker, ik denk ook dat ieder kind anders is. Maar het kost soms wel wat tijd om te ontdekken wat er precies bij je kindje past!

Mijn kleine wondertje 's avatar

Ons dochtertje liep al vanaf 11 weken mee in het ritme van de gastouder. Dat maakte dat de overgangen wat betreft slaapjes een stuk soepeler ging. Zij zit zo in het relaxte ritme daar dat dit nagenoeg geen problemen heeft opgeleverd. Dat betekent alleen wel dat zij de nachten nogal eens onrustig kan zijn. Veel te verwerken van de dag denk ik dan maar. 😅 Ach ja, ieder kindje zo zijn patroon toch?