7 jaar geleden

Er is op internet een lijst tevinden wat kinderen op bepaalde leeftijden moeten kunnen doen in het huishouden. Mij zoontje van anderhalf helpt ook al op zijn manier zoals ze kleren zelf in de was doen spullen weg gooien , tafel helpen deken als die knoeit pakt die zelf gelijk een doekje gewoon te lief om tezien . Wij moest vroeger ook altijd helpen in het huishouden vanaf ons 8ste de vaatwasser en vanaf 6 geloof ik de tafel deken . En eenmaal als tiener vegen/dweilen en vanaf 14 jaar 1 x per week koken . En nog wel meer dingetjes. Is wel ideaal om te weten hoe moet voor later

7 jaar geleden

Ik doe veel dingen samen met ons zoontje en hij hept dan. ( de ene keer wat beter dan de andere keer...) Hij kan nu zelf speelgoed terug in de bak doen, een doekje over de tafel halen en hij probeert de stofzuiger stang heen en weer te schuiven. Hij zet die wel altijd voor me aan en drukt als we klaar zijn op de knop om de stekker er weer in te laten gaan. Zo geweldig om te zien. Ik weet niet wat voor 3 en 5 geschikt is, maar mijn beste vriendin deed vroeger toen ze 7 was dingen als afwassen, afdrogen en de hond uitlaten.... Je 7 jarige knul zal dus denk ik alles wel al kunnen. Misschien kunnen de andere 2 helpen bij de was of stofzuigen?

7 jaar geleden

Inderdaad, heel belangrijk dat kinderen helpen in huis. Bij mijn vriend zijn broer en zus (al in de 20, thuiswonend) doen echt helemaal niks en werken ook vaak niet. Mijn vriend wil absoluut niet dat het hier zo gaat zijn en vond het voorbeeld bij mijn ouders toch wel iets beter. Wij moesten gewoon met simpele dingen helpen, gewoon om te weten dat je zelf ook wat bij moet dragen. Mijn dochter van bijna 4 krijgt dan ook al makkelijke taken, maar gewoon zodat ze leert dat ze er zelf ook wat voor moet doen. Ze dekt de tafel voor haar en haar zusje, ze 'helpt' me met het poetsen van de auto of het huis. Pas ging ik stofzuigen en vroeg ze of zij het mocht doen, ze vond het geweldig. Ze wilde boven ook doen, dus ik meteen naar boven gerend natuurlijk! Ze blijft het nu vragen en ik laat haar meestal haar gang gaan. Als ze op bed ligt, stofzuig ik het weer iets netter. Maar zij heeft het idee dat ze de stofzuig manager is.

7 jaar geleden

ook helpt ze in de supermarkt met boodschappen pakken en in het mandje doen, en bij de kassa op de band leggen