8 jaar geleden

Bedankt voor de adviezen ???? wellicht groot bed ook aan de vroege kant ik ben er enthousiast over mijn man niet haha. We bekijken hoe t loopt en zo eerst dus eens op zoek naar een traphekje !

8 jaar geleden

Wij hebben onze jongste met ruim 2 jaar over gedaan van een ledikant naar ene groot bed. ik vind een peuterbed eigenlijk complete onzin omdat je na 2 jaar weer een nieuw bed nodig hebt en als je het slim aanpakt kan je kindje niet onder de dekens verdwijnen. wat wij gedaan hebben was het ledikantje laten staan en het grote bed voor haar opmaken, ze mocht daarin slapen en als ze dat niet wilde mocht ze ook in het ledikantje. en ze sliep nog met slaapzak aan de eerste tijd. de deken heel ver onderin gestopt zodat ze er niet onder kan verdwijnen. geen kussen. wel een bedhekje zodat ze er niet uit kon vallen. dat hekje zit er nog steeds en we zijn nu 2 jaar verder. ze slaapt ook relatief onrustig en beweegt veel. ligt dus niet altijd onder de dekens, wij stoppen haar dan gewoon weer onder als we gaan slapen. en als ze het toch koud heeft gaat ze er zelf wel weer onder liggen (gelukkig). maar ook al stoot ze vaak haar hoofd, je zou haar nog best een poosje in haar ledikant kunnen laten liggen aangezien ze volgende maand pas 1 wordt. ik zou op zijn vroegst met 1,5 jaar overgaan op een ander bed. qua traphekje, er zijn zoveel keuzes! waar je op moet letten is dat het hekje bovenaan de trap mag komen (en daar dus stevig genoeg voor is) hekjes voor beneden/tussen deuren kunnen alleen daar en hekjes voor bovenaan kunnen ook beneden/tussen deuren. dat is eigenlijk het enige advies dat ik je kan geven.

8 jaar geleden

11 maanden is naar mijn mening nog wel erg jong voor een groot bed. Bij mij als oppas liggen de kids tot ong. 3 jaar nog in een ledikant, en vaak ook met slaapzak, Dus je kan het ook nog even zo laten, en wandbeschermers kopen dat ze zich niet meer stoot aan het ledikantje. Dit is mijn mening, dat je nog wel even kan wachten met een groter bed te kopen ! maar de beslissing is aan jou natuuurlijk, succes ermee. X