1 jaar geleden

Wij hebben dit ook gehad. Ik was alleen met hem toen hij ineens op schoot begon te stuipen en blauwe lippen kreeg en niet meer ademde. Kort daarvoor een stukje appel gehad dus ik dacht dat hij stikte. Snel met hem onder mijn arm roepend om hulp naar beneden gerend. Daar zat de buurman op de bank en heeft hem op zijn rug geklopt en ondersteboven gehouden. Hij kwam langzaam terug en heb hem tegen mij aangehouden terwijl de buurman de ambulance belde. Meegenomen naar het ziekenhuis waar hij die avond wederom 1 kreeg waar hij anderhalf uur niet uit kwam. Ik weet het nog precies, om 21.50 zuster geweest ter controle. 2 minuten later stap ik uit bed en merkte dat het niet goed ging dus op de bel gedrukt. Zuster komt en zegt dat ze net heeft gecontroleerd en dat alles goed was. Ik zeg het is niet goed. Ze zegt ik ga iemand halen. Ze is weg en hij begint te stuipen ik dus weer op de bel gedrukt en de zuster komt en zegt dat ze al onderweg was. Ik zei hij heeft al stuip. Daarna dus medicatie, met 3 man aan zijn bed, medicatie werkte niet, meegenomen naar aparte kamer, hoofdarts opgeroepen. Toen die uiteindelijk arriveerde leek de medicatie te werken en viel hij in slaap. Nog niet zo slap zoals dat normaal zou zijn na de medicatie maar arts vermoedde dat hij nu wel redelijk rustig een paar uur zou slapen. Hij was na 3 uurtjes alweer wakker. Maar heeft geen stuip meer gehad. Uiteindelijk 8 dagen in het ziekenhuis gebleven waar we eigenlijk nog niet weg mochten maar in goed overleg dat hij op dat moment thuis beter af was mochten we met medicatie op zak gaan. Na half jaar EEG gehad bij diezelfde hoofdarts die daarna met pensioen ging. Hij wilde hem zelf zien. Hij had zoiets nog niet meegemaakt zei hij. 2x koortsstuipen binnen 24 uur (gecompliceerde koortsstuipen). Uit de EEG kwam verder niets en het is tot op heden ook niet weer gebeurd maar de angst is zeer herkenbaar. Was wel een erfelijke factor hier want papa heeft het als kind ook 1x gehad en heeft toen 4 uur in coma gelegen.

1 jaar geleden

Herkenbaar helaas alleen ze dachten koortsstuip en na 48 uur ziekenhuis en veel onderzoeken weer naar huis. Nog geen 24 uur later weer zo'n aanval. Helaas was het uiteindelijk helemaal geen koortsstuip maar heeft ze epilepsie. Een echte rollercoaster gelukkig is ze nu al een poosje stabiel met de juiste medicatie

1 jaar geleden

Jeetje wat heftig zeg.. hoe waren ze daar achter gekomen? Hebben ze toen een EEG gedaan? Of omdat het weer 24 uur later was kwamen ze er achter? Fijn dat het met de medicatie nu stabiel is ❤️

1 jaar geleden

Zo herkenbaar helaas. Een jaar geleden precies hetzelfde meegemaakt. Twee ambulances thuis en de trauma helikopter was ook al geland. Ook bij ons A-typische koortsstuipen. Nu een jaar verder heeft hij nog meerdere stuipen gehad, maar gelukkig nooit meer zo heftig als toen. Heel veel sterkte voor jou! Je gelooft me nu misschien niet maar de angst wordt (gelukkig) echt minder!

1 jaar geleden

Pfoe, heftig om het daarna nog een aantal x mee te maken. Ik hoop idd dat het gaat slijten. Voor nu nog even spannend als hij iets geks doen of koorts krijgt.

1 jaar geleden

Vreselijk he.. hier ook meegemaakt met onze zoon. Ook a typisch, langdurig en veel medicatie nodig gehad om er uit te komen. En het blijft bij koorts altijd weer spannend!

1 jaar geleden

Echt wel.. vorige week had hij buikgriep. Meteen temperaturen en geen koorts. Is dat even een opluchting.