8 jaar geleden

Achteraf gezien bij mij wel. Maar daar kwam ik pas jaren later achter. Oké het kan ook met de neurofibromatose te maken hebben, het niet lekker in mijn vel zitten en "problemen" thuis te maken gehad hebben. Maar ook gezien hoe hard jullie je best moeten doen met alles zou ik even zien OF er nog wat meer is. Ik zeg niet dat het zo is maar als ze nu zo hard duim zuigt en nagelbijt zou ik niet te lang gaan proberen om haar er vanaf te krijgen en veel methodes en zo te gebruiken. Als het niet lukt zou ik gewoon eens kijken of er iets aan de KAN zijn. He lastig om het via platte tekst uit te leggen zonder elkaar te zien want ik bedoel het op een voorzichtige manier en wil je een ander licht op duimzuigen en nagelbijten te geven.

8 jaar geleden

Bedankt! We laten haar het duimpje nog even houden en gaan de andere nageltjes insmeren met dat vieze goedje zodat ze niet gaat bijten op die nageltjes.

8 jaar geleden

Ik had er nog niet aan gedacht dat er een onderliggende problematiek kon zijn. Ze lijkt het te doen voor 'troost'. Als ze moe is enzo, dan gaat dat duimpje automatisch naar binnen. Ze is erg gevoelig en ik vermoed dat ze alles wel meekrijgt, maar wij leven redelijk stress-vrij. Ik bedoel dat er geen ruzie is enzo.

8 jaar geleden

Ik heb ook wel op mijn duim gezogen en later ook nagels gebten, maar toen was ik alouder en het is ook uit mezelf weer gestopt. Heb dus helaas geen ervaring of tips voor je... Wel succes met je zoektocht naar een oplossing!