6 jaar geleden

Oh, UWV kan mij niet adviseren was het antwoord en de rechtbijstand geeft aan dat ik bij weigering inderdaad "fout" ben en dat de werkgever vrij is ieder contract aan te bieden wat hij wil. Het enige wat ik volgens hun kan doen is een andere baan accepteren.... Ziekmelden is op zich ook een optie, maar ik wil toch tenminste een gesprek hebben gehad over het contract. Als ze er echt bij blijven, houdt het op en zal ik een andere baan moeten aannemen

6 jaar geleden

Iedereen bedankt voor de reacties, heel erg fijn! Ik kan hier echt mee vooruit :-) Vanmiddag aan het werk geweest, de personeelsfunctionaris is er volgende week pas weer. Maar ik heb wel erg fijn gewerkt vanmiddag, de collega's zijn allemaal zó fijn! Ik hoop dat we er uit kunnen komen volgende week, anders zal 1 van die 2 andere banen wel moeten lukken!

6 jaar geleden

Heftig wat je allemaal mee maakt! Als ik je een tip mag geven: neem contact op met je adviseur werk.(bericht sturen via je werkmap, of evt bellen om een afspraak te maken) Leg uit dat de werkgever zich niet houdt aan de gemaakte afspraken vd proefplaatsing. Ga ook langs je huisarts en/of andere behandelend arts. Een baan weigeren/opzeggen vanwege jouw gezondheid kan namelijk een reden zijn waarmee je niet meer verwijtbaar werkloos bent. Tenslotte: meld je ziek. Op het werk en bij het UWV. Er zit een kans in dat de werkgever jouw contract dan laat vervallen. (in de proeftijd-periode mag dat) Niet dat je je ziek moet melden om van het contract af te komen, maar met de klachten die jij nu noemt, zou je daarmee wel gaan werken in een andere situatie? (even los van dat de klachten er dan niet of minder zouden zijn) Als jouw antwoord "Nee" is, is ziekmelden wellicht het beste voor jezelf. Maar begin met overleggen met je arts en adviseur werk. Ik reageer alleen op wat je nu vertelt. Wilde je even laten weten dat het geen uitzichtloze situatie hoeft te zijn, je hebt mogelijkheden. Sterkte !

6 jaar geleden

Wacht even je contract af. Zolang er nog geen fysiek contract is aangeboden, kun je ook niet verwijtbaar werkloos zijn. Zodra je wel je contract hebt ontvangen, lees dan even goed wat er in staat. Veel nuluren contracten schrijven voor dat de werkgever een X aantal weken van tevoren de werkdagen moet doorgeven en dan nog een X aantal dagen van tevoren moet aangeven wat de tijden zullen zijn. Daarnaast staat er vaak ook in dat je als contractant niet alle opgegeven dagen/tijden hoeft te accepteren. Er wordt rekening gehouden met het feit dat iemand ook afspraken moet kunnen maken in zijn privé tijd, daarom mag je zonder opgaaf van redenen voorgestelde werkdagen afwijzen. Hier kun je dan ook geen boete voor opgelegd krijgen. Daarnaast zijn sommige nuluren contracten verboden in Nederland. Zodra je hem hebt, laat het nakijken door de rechtsbijstand of het UWV. Het UWV is een minder geschikte partij daarvoor omdat zij als voornaamste doel hebben dat mensen weer aan het werk gaan. Succes ermee. Begrijpelijk dat je je in een hoekje gedrukt voelt maar jij hebt ook rechten. En oja, je hebt op een proefplaatsing gewerkt. Dat is alleen goedgekeurd door het UWV doordat er bepaalde afspraken gemaakt zijn. Een werkgever moet zich aan die afspraken houden. Na een proefplaatsing moet hij je een contract aanbieden voor minimaal 6 maanden met minimaal dezelfde afspraken uit de proefplaatsing. Doet hij dit niet, dan kan hij een boete verwachten.