's avatar
4 maanden geleden

Ik heb zelf heupdysplasie. Als baby had ik ook een spreidbroek, en alles leek daarmee opgelost. Op mijn 14e kreeg ik voor het eerst pijn in mijn heup. Dezelfde heup die als baby uit de kom is geweest. Dat had er, volgens mijn huisarts destijds, "niks mee te maken". 7 Jaar lang hebben ze me weggestuurd met uitspraken als "het zit tussen je oren". Uiteindelijk doorgestuurd voor een foto en het bleek goed mis. Heb slijtage in de heup opgelopen doordat mijn huisarts mij niet serieus nam en mijn ouders te druk met zichzelf waren om voor mij op te komen. Ik ben uiteindelijk geholpen met een zware operatie en zal altijd pijn blijven houden. Sommige dagen zijn beter dan andere. Goed dat jullie doorgezet hebben voor jullie dochter. 💪🏻

's avatar
4 maanden geleden

Ik heb zelf heupdysplasie. Als baby had ik ook een spreidbroek, en alles leek daarmee opgelost. Op mijn 14e kreeg ik voor het eerst pijn in mijn heup. Dezelfde heup die als baby uit de kom is geweest. Dat had er, volgens mijn huisarts destijds, "niks mee te maken". 7 Jaar lang hebben ze me weggestuurd met uitspraken als "het zit tussen je oren". Uiteindelijk doorgestuurd voor een foto en het bleek goed mis. Heb slijtage in de heup opgelopen doordat mijn huisarts mij niet serieus nam en mijn ouders te druk met zichzelf waren om voor mij op te komen. Ik ben uiteindelijk geholpen met een zware operatie en zal altijd pijn blijven houden. Sommige dagen zijn beter dan andere. Goed dat jullie doorgezet hebben voor jullie dochter. 💪🏻 Mijn kinderen moesten ook met 3 maanden een heupecho (en zijn na de geboorte niet opgemeten. Het strekken wat ze doen om te meten, is ook niet goed voor de heupen), vanwege mijn eigen heupdysplasie. Gelukkig was er helemaal niks bijzonders aan hun heupjes te zien.

Laura @wateetzedanwel | Spotlight Blogger's avatar

Wat vervelend zeg! Wat fijn dat je kinderen niets hebben. Hier kwam de heup gelukkig niet uit de kom. Hopelijk blijft het in de toekomst goed gaan.

Mamaleentje | Spotlight Blogger's avatar

Wij hebben gelukkig de diagnose heupdysplasie nooit gekregen, maar wel elke keer ruim op tijd de echo. Bij de jongste omdat zij een tijdje in stuit heeft gelegen aan het einde van de zwangerschap. Bij de oudste twee omdat wij toen nog in Duitsland woonden en daar krijgen álle baby's met drie maanden een heupecho (en hersenscan, in het kader van Deutsche gründlichkeit ;-) ). Wat dat betreft ben ik het zeker eens met de arts die jullie bij het laatste onderzoek spraken; eigenlijk zouden ook in NL alle baby's een heupecho moeten krijgen...

Laura @wateetzedanwel | Spotlight Blogger's avatar

Fijn dat er bij jullie niets uit kwam! Hoor wel vaker dat die Deutsche grundlichkeit medisch erg goed werkt! NL kan wat dat betreft aan veel landen een voorbeeld nemen. Volgens mij worden alle kinderen in Italië bijv. gescreend op coeliakie, hier is dat ook zwaar ondergediagnostiseerd.