3 jaar geleden

Oeps, zie je reactie nu pas. Druk druk druk! We hebben er heftige weken op zitten, zoonlief had potentie om een huilbaby te worden. Gelukkig niet zo lang mee gelopen en konden we terecht bij dr chiropractor. Die zijn gesloten geweest ivm Corona. Hoe is het nu met jou? Inmiddels bevallen? 🤗

4 jaar geleden

Bedankt voor je duidelijke en uitgebreide uitleg. Erg fijn te lezen dat beide bevallingen uiteindelijk goed zijn gegaan. Ik laat het allemaal weer bezinken. Bedankt dat je de moeite hebt genomen om te reageren.!

4 jaar geleden

Wat fijn dat je dit met mij deelt en dat je de thuis bevallig zo als prettig hebt ervaren! En natuurlijk gefeliciteerd met de kleine, gaat alles goed? Genietse!

4 jaar geleden

Lees veilig bevallen van Beatrijs Smulders dat legt heel duidelijk de vooral en tegens van thuisbevallen vs ziekenhuis. Mijn eerste keer moest ik (36,3 weken en diabetes) in het ziekenhuis. Ik moest op mijn rug blijven liggen, mocht niet op een bal zitten of staan, dus al snel had ik een ruggeprik nodig en hierdoor kreeg ik koorts en er volgden nog wat ingrepen bij mij en de baby (uit voorzorg). Mijn kindje was gezond, dat was het belangrijkste, maar ik heb me wel vaak afgevraagd of ik thuis dezelfde keuzes had kunnen maken. Toch was het voor deze bevalling de beste plek. Mijn tweede bevalling zou Ik evt poliklinisch afmaken. Maar op de uitgerekende datum bleek ik bij de eerste controle van de Vk al 7 cm te hebben, waarbij ze per ongeluk mijn vliezen brak en ik in een weeenstorm terecht kwam. Ik ben thuis bevallen en ergens wist ik dit ook al van te voren. (En met celstofmatjes worden je lakens niet vies hoor.) Ik denk dat beide bevallingen op de beste plek geweest zijn. Thuisbevallen is veiliger als je geen medische indicatie hebt (en op redelijke afstand van een ziekenhuis woont mocht er toch iets misgaan) Laat je informeren en volg daarna je gevoel. Zelfs als dat anders is dan wat je van te voren dacht. Ik wens je een heel goede bevalling en een heerlijke kraamtijd toe in deze rare tijd.