5 jaar geleden

Ha, ik had met mijn zoontje precies hetzelfde! Ze zeiden; dit wordt een buddha baby, bereid je maar voor. Na spoedkeizersnede was hij toch wel klein met 2900 gram en 49 cm.

5 jaar geleden

Ik kreeg ook de diagnose zwangerschapsdiabetes met een nuchtere waarde 0,1 te hoog. Na de maaltijd waren ze altijd prima, nuchter te hoog (inmiddels was ik erachter dat ik door de stress om te prikken mijn suiker zelf omhoog werkte) Ze wilden mij ook aan de insuline, dat heb ik geweigerd, de groei echo’s waren goed, wat mij het vertrouwen gaf dat onze uk geen last had van die hoge nuchtere waardes. De reacties waren wisselend, van begrip tot felle discussie, maar ik hield mijn poot stijf. Bij insuline gebruik moeten er nl standaard glucose controles uitgevoerd worden en gaan veel kindjes schommelen, waardoor ze bijvoeding en soms zelfs een infuus moeten, dat wilde ik niet voor mijn kind. Ik ben bij 38+2 bevallen van een prachtig kereltje met een prachtig gewicht op de p74 Geen glucose controles niks, gewoon bv op verzoek. Nog altijd blij met mijn besluit.

5 jaar geleden

Mijn eerste was ook te klein, maar dat had een andere reden. Een half jaar na de zwangerschap kwamen ze erachter dat ik de ziekte van graves had. Te snel werkende schildklier. Het is niet te bewijzen, maar ik vermoed dat dit tijdens de zwangerschap is ontstaan. Ik was ook maar 7 kilo aangekomen. Bij de 20 weken echo had hij een kleine groeiachterstand. Bij 26 weken zou dit recht getrokken zijn. Met 34 weken toch maar een groeiecho, zijn hoofdje liep 2 weken achter, zijn buikje en benen 4 weken achter. Dus elke week 2 keer naar het ziekenhuis voor een groeiecho en een ctg scan. Hij is met 38+5 gehaald met een spoedkeizersnede. 1.5 week eerder schatte ze hem op bijna 2400 gram. Hij is geboren met 2205 gram. Een kleintje dus.

5 jaar geleden

Onze tweede zoon woog 4570 gram en was 4 dagen te laat, waarschijnlijk zwangerschapsdiabetis over het hoofd gezien, bij onze derde zoon insuline gespoten en met 38 weken ingeleid, woog zo'n 3200 gram. Onze vierde kindje en dochter zelfde verhaal, insuline gespoten en met 38 weken ingeleid en woog zo'n 3100 gram. Dus in mijn geval was de insuline geen overbodige luxe. Ik spoot geen grote hoeveelheden qua eenheden overigens, maximaal 6 en dan 1 a 2 keer per dag. Ik denk dat het moeilijk in te schatten is. Onze tweede kindje was echt te zwaar en er was een keizersnede nodig. Bij die daarna niet... tsja wat is wijsheid?