3 jaar geleden

Het doet me verdriet dat ik je pijn doe met mijn artikel. Dat is zeker niet de intentie hiervan. Diep van binnen zit er in dit een soort verontwaardiging naar mannen toe. Want in veel gezinnen zijn zij de oorzaak dat een relatie niet gelijkwaardig is. Dat doet me verdriet. Want vrouwen zijn daar de dupe van. Ik zou ook niet weten wat ik zou moeten doen in jouw situatie. Ik kan alleen maar respect uitspreken naar jou uitspreken dat je het ergens toch naast je neer kan leggen als je alles al geprobeerd hebt.

3 jaar geleden

Ik doe thuis het huishouden. En ik emancipeer de andere kant op denk ik 😂 ik kan er absoluut niet tegen als mijn man zich er mee wil bemoeien. Want ik vind persoonlijk dat ik het beter kan. Bovendien krijg ik altijd hele slappe knietjes van als hij met een stofdoek gaat zwaaien 🙈 weet niet wat dat is maar vind het absoluut niet aantrekkelijk. Hij mag stofzuigen maar de rest doe ik. Maar de verdeling is dan wel dat hij echt alles klusjes doet, want ik verwissel nog geen peertje. En als hij thuis is dan kookt hij want dat kan hij absoluut beter dan ik. Ik denk dat het belangrijkste is dat je het samen eens bent met de verdeling. Er is in mijn ogen niks mis met een traditionele rolverdeling mits beide partijen het er mee eens zijn. Zo niet dan kan de man best z'n handjes uit de mouwen steken. 👍

3 jaar geleden

Oef.. wat een artikel. Als je als vrouw zijnde alles uit de kast haalt om het tot een gelijke verdeling te maken en het lukt gewoon niet, dan is dit een slap in the face. Ik ben al 5 jaar samen met mijn man en vanaf het begin al bezig. Altijd moet je als vrouw zijnde je bek open trekken en als het niet lukt is het altijd weer een eigen falen want je moet voor jezelf opkomen: dat is altijd de ondertoon ik elk artikel. Ik hou tot op het bot van mijn man maar gelijkheid zal er niet zijn in onze relatie. En voordat iemand weer met tips en goedbedoelde adviezen komt, Alles heb ik geprobeerd. Het enige dat rest er gewoon een punt achter te zetten, maar ja dat doe je ook weer niet met zo veel liefde en een kind. Trust me, er zijn ZO veel vrouwen die dag in dag uit zich hierover uitspreken in de relatie zonder resultaat. En intussen gaat het aantal scheidingen omhoog, volgens de ‘kenners’ omdat mensen hun best niet meer voor elkaar doen!? Het is echt tijd om dit punt bij de man neer te leggen. Elkaar als vrouw te steunen. Ipv ik heb het zo goed voor elkaar. Je verhaal zit ook vol aannames. ‘Gewoon omdat zij de vrouw is’? Daar waar het niet gelijk gaat is dat denk ik niet de reden, maar wat weten wij van andere situaties? Ik zou alleen oppassen met het zo verwoorden, want het doet mij iig pijn. Oja, alsof ik zelf niet weet wat ik mijn kind meegeef door te laten zien dat ik zo veel doe in het huishouden. De enige manier (voor mij) om het ‘goed’ aan mijn kind mee te geven is het statement dan maar beter scheiden dan dit pikken. Het samenleven is voor velen niet zo simpel ik hoop dat je je beseft dat je geluk hebt. En geniet ervan, echt.

3 jaar geleden

Wat fijn om samen het inzicht te krijgen, en dat je nu meer vrije tijd hebt is natuurlijk heel mooi meegenomen 😉 Geniet ervan!