6 jaar geleden

Bij gradatie 1: geven wij onze zoon (3) een waarschuwing. Bij gradatie 2 en 3 krijgt onze zoon een time-out van 3 minuten in de hal. Als hij hier eerder vandaan komt gaan de 3 minuten weer opnieuw in. Bij het geven van de time-out benoemen we ook het gedrag wat niet gewenst is. Na de time-out vragen we of hij weet waarom hij de time-out heeft gekregen en moet hij sorry zeggen. Na het sorry zeggen knuffelen we weer even. Dit blijven we herhalen zo lang het nodig is. Tegenwoordig is een waarschuwing meestal voldoende.

6 jaar geleden

Wij doen de leeftijd als minuten.. dochter van mn zus is nu 4.. dus de kookwekker gaat op 4 minuten.. gaat de wekker, dan mag ze sorry komen zeggen.. steeds als ze zich misdraagt of verplaatst tijdens de straf komt er een minuut bij:) Werkt bij haar super goed :)

6 jaar geleden

Ik heb 2 jongens van 4 en 7. Ik merk dat mijn man en ik vaak wel dreigen met straf maar het zelden geven. Dat is ook niet consequent. Laatste kans is vaak toch niet laatste kans en als ik ze wel naar hun kamer stuur dan zeggen ze soms gewoon nee. Als ze straf krijgen dan zitten ze op een krukje in de hal. Maar dat is onderhand ook al meer dan een jaar geleden. Meestal is het bij ons gelukkig alleen een beetje bijsturen (minder lawaai, geen ruzie maken, niet op de bank springen etc.) maar dan wel 10x bijsturen voordat het werkt. Op de trap is voor ons geen optie want die komt uit in de woonkamer.

6 jaar geleden

Ik weet niet of ik er over mee mag praten. Mij zoontje is nu 10maanden en ik heb me voorgenomen samen met mn man. Als hij straf krijgt dat ie op de trap na kan gaan denken wat hij fout heeft gedaan als hij een leeftijd heeft waar hij zich heel bewust van is wat wel en niet Mag voor nu doet hij ook dingen en dan mag hij van word hij gewaarschuwd en als hij het blijft proberen of doen dan (,denk als honderbrokken eten en gordijnen trekken ) Word hij ffe genegeerd door ons minuutje of 5 omdat hij nog zo klein is. hij heef tot nu toe geen gordijn mee aangeraakt en de hondenbrokken laat ie ook Met rust