7 jaar geleden

Wauw 8 maanden! Respect! Ik heb mijn kindje 'slechts' 8 weken borstvoeding gegeven en ook bij mij stonden de tranen in de ogen bij het kopen van het eerste pak Nutrilon. Voelde me ontzettend schuldig! Bij de laatste keer bv besefte ik dat het me niet om het zelf voeden ging, maar meer dat ik het ontzettend jammer vond afscheid te moeten nemen van de knusse momentjes tussen mama en kind. Gevoel kan ik niet uitleggen, maar denk dat de meeste mama's wel snappen welk gevoel dat is;-)

7 jaar geleden

Beste Eefje, Je schrijft over kolven. Is dat op werkdagen/momenten dat je niet thuis bent? Of kijgt jouw kleintje door omstandighedenalles gekolfd? Dan kan ik er niet ove rmeepraten. Ik ben tot mijn dochter 1,5 was doorgegaan met op werkdagen tussen de middag kolven. Verder gaf ik eigenlijk alleen live. Steeds werd de middagvoorraad voor werkdagen dus aangevuld. Met steeds wat minder melk. Zoals anderen ook schrijven: melkaanmaak wordt ergens na de 6 maanden meer vraaggestuurd. Nu vraagt ze zelf nog om 'mama drinken' tussen de middag, maar heb ik het idee dat het nog maar paar slokjes en verder symbolisch is. Ondertussen drinkt ze ook water, koeiemelk (de eerste keer dat ze koeiemelk kreeg leek ze zich nogal bekocht te voelen toen de melk geen gekolfde melk bleek te zijn, vandaar expliciet koeiemelk.... :-)). Inmiddels neemt melk in de ochtend en avond ook af. Maar... Alles wat ze meekrijgt is meegenomen en ze lijkt er nog wel behoefte aan te hebben. Dus... Krijgt onze dochter zo lang ze er behoefte aan heeft en ik het goed trek naast allerlei eten en drinken ook nog wat mamamelk...

7 jaar geleden

Ga ik lezen! dankjewel

7 jaar geleden

Ik heb precies over dit onderwerp hier een jaar geleden mijn eerste blog over geschreven. Mischien vind je het fijn om die te lezen! 8 maanden is super lang, daar mag je mega trots op zijn en stoppen is zeker geen falen. Je hebt juist gewonnen! Dikke knuf!