10 jaar geleden

vandaag krijgen we te horen dat hij op de crèche ook aan het veranderen is en zelfs een meisje geslagen heeft vandaag... ik ben echt radeloos met hem deze dagen :(

10 jaar geleden

Herkenbaar! Ik had na de bevalling ervoor gekozen om na 4 dagen ziekenhuis naar huis te gaan zodat ik er echt nog even alleen voor Quinten kon zijn. Wanneer hij op school zat en 's avonds in bed lag ging ik naar de meisjes in het ziekenhuis. Ik denk dat het hier ook niet goed was gegaan als ik thuis was gekomen tegelijkertijd met de meisjes. Toch speelt hij pas sinds dit weekend weer uit zichzelf met zijn eigen speelgoed in plaats van dat hij alle aandacht aan het opeisen is. Als het financieel haalbaar is dan zou ik misschien toch overwegen om Remco 1 hele dag naar de creche te doen om zelf even tot rust te komen. En blijf vooral doorgaan met complimentjes geven, en het negatieve gedrag negeren en enigszins afkeuren. Het heeft even de tijd nodig.

10 jaar geleden

Toch doorgaan met de complimenten! Mijn jongste heeft een periode gehad waarin hij complimenten niet wilde horen, maar ik ben domweg doorgegaan. Echt de kleinste dingen benoemde ik. En langzaam maar zeker is hij ze gaan accepteren.

10 jaar geleden

Heftig, maar ik denk heel normaal. Er zijn zoveel veranderingen in huis, ook al vind hij het helemaal geweldig, hij moet er toch aan wennen. Ik denk dat je moet blijven proberen om rustig te blijven, hoe moeilijk dat ook is en idd geen aandacht te geven aan de negatieve dingen. Ook al staat hij dan heel lang in de hoek, zodra hij rustig word kun je weer bij hem komen. Het is super vermoeiend, maar standvastig blijven werpt wel zijn vruchten af. Sterkte.