8 jaar geleden

Super fijn dat het gelukt is! Mijn zoon is nu ook sinds 2 weken moeiteloos van zijn speen af. Hij deed hem helemaal in zijn mond en stikte er bijna in dus hebben we hem meteen naar de baby van de buren gebracht. Het enige wat ik eraan mis is dat hij niet zijn rust momentje pakt als we even rustig gaan zitten als zijn zusje op bed ligt.

8 jaar geleden

Logopedisten adviseren om de speen al vanaf een half jaar af te bouwen, het eerste half jaar is er echt een grote zuigbehoefte bij baby's (niet voor niets zuigelingen genoemd dus...), daarna gaat het sabbelen op een speen (eigenlijk een neptepel!) over in gewoontevorming. Dit zou je dus eigenlijk voor moeten zijn en is beter voor de vorming van het verhemelte, gebit, mondmotoriek en uiteraard de spraak. Met een speen in de mond (en er zijn plenty peuters die dat overdag ook hebben, ook als ze niet slapen!) kan een kind niet leren praten en zie je dat de kaken niet goed op elkaar aansluiten, waardoor veel kinderen gaan slissen of kwijlen (ook wanneer er geen tanden/kiezen op komst zijn).

8 jaar geleden

Hier ook t speentje meegegeven met sinterklaas en t gaat boven Verwachting goed! Alleen word onze dochter elke dag overstuur wakker en is ontroostbaar. Ze schreeuwt alles bij elkaar, en is heel boos. Ze zegt niet wat er is, maar het is sinds de fiep weg is. Iemand hier ervaring mee of tips?

8 jaar geleden

Hier een kleine van 3 jaar en echt zwaar verslaafd aan zijn speentje. Heeft hem alleen in bed of als hij in de wagen slaapt. Maar als hij overdag die van zijn broertje ziet liggen stopt hij hem even in zijn mond, zuigt 3 keer en legt hem weer neer. Echt verslaafd dus. Boekje gekocht over een stoer jongetje die zijn speen in zn schoen stopt voor baby piet in Spanje. Zo gezegd zo gedaan. S avonds in bed even huilen, nieuw knuffel doekje gegeven en lekker gaan slapen. Volgende dag mooi kado, en gezegd dat hij super gr oot is nu. Smid dag wilde hij niet slapen maar da avond en middagen erna gingen prima. (Merk hier ook al dat het wel minder word met m iddag slaapje ) Maar pakt ook de speen van zijn broer n iet meer en vertelt aan iedereen dat hij n u groot is en dat babypiet zijn speen heeft.