7 jaar geleden

Ik heb nu intensieve therapie. Ik ben het geloof een beetje kwijtgeraakt. Degene waar je, je veilig bij hoort te voelen heeft je misbruikt. Vertrouwen is weg, weet niet hoe je van jezelf nog moet houden. Seks met mijn partner doe ik voor hem en niet voor mezelf. De beelden zijn dan te erg dus sluit mijn gevoel uit. Misschien dat ik er na traumaverwerking anders naar kijk en mijn complexe ptss weg is. Taboe op seks maar een groter taboe op seksueel misbruik en incest

7 jaar geleden

Beste anoniem, Ik weet precies wat je bedoelt, want ook ik heb te maken gehad met seksueel misbruik! Hier heb ik jaren , en zelfs toen ik mijn man leerde kennen, heel veel last van gehad. Veel therapie gehad. Heb ermee leren omgaan, maar litteken blijft. Toch heb ik herstel mogen ervaren, puur door mijn geloof in Jezus. Ik wens jou dat herstel ook toe en dat je weer kunt genieten van de seks! Want seks is toch echt wel iets dat voortkomt uit liefde! Althans, zo zou het moeten zijn. Veel sterkte!!

7 jaar geleden

Je kan ook je maagdelijkheid verliezen op je 9e door verkrachting (incest). Dan had je willen wachten tot de ware maar een ander heeft dat kapot gemaakt. Daarna is het speciale gevoel weg wat er blijkbaar had moeten zijn. Dit vergeten mensen dat dit ook voorkomt. Vaker dan we denken. Je kan later niet meer genieten. Het verdriet en de pijn overheerst wat er vroeger gebeurd is. Seks staat los van liefde.

7 jaar geleden

Ik baseerde mijn antwoord eigenlijk op de zin "Het is een cadeau dat je mag geven aan degene waar je echt van houdt". Maar je geeft het toch ook lekker aan jezelf, hè. Dus volgens mij bedoelen wij hetzelfde, Daniëlle.