1 maand geleden

Wij als ouders leren onze kinderen dat wanneer ze een grote aankoop willen doen ze ervoor moeten sparen. Wat voor een voorbeeld geef je je kleinzoon dan eigenlijk? En Lenen gaat in overleg met beide partijen dus niet zonder medeweten van jullie. Ik zou een hartig woordje met ze spreken. En hele goeie afspraken maken over hoe en wanneer alles weer terug is.

1 maand geleden

Wat een ontzettende rot situatie voor jou/jullie! Het is geen lenen op deze manier. Het is eigenlijk gewoon stelen. Ik zou in ieder geval een foto maken van de spaarrekening waar op te zien is naar welke bankrekening het geld is gegaan. Er staat niet alleen geld van jullie op, ook jou ouders hebben geld overgemaakt. Kunnen jou ouders jullie ondersteunen door samen in gesprek te gaan met je schoonouders? Een lening betaal je immers terug, daar kun je afspraken over maken (termijn). En dan zou ik zeker zorgen dat je bijv een rekening opent waar jullie pas op kunnen als je zoontje gaat studeren (de bank kan je vast helpen was slim is).

1 maand geleden

Wat ik nog wilde toevoegen: wat vervelend dat jullie er samen niet over kunnen praten. Hij hoort zeker achter jou te staan. Maarnik denk ook dat hij aanvoelt dat dit aan alle kanten niet klopt. Misschien schaamt hij zich voor zijn ouders? Is ook bang dat het geld niet terug komt? Het is niet makkelijk om zo'n gesprek met je ouders aan te gaan. Probeer hem ook te zeggen dat je dar snapt maar dat je wel echt vind dat er afspraken moeten komen over terugbetaling. Sterke!

1 maand geleden

Er is geen leuke manier om dit te zeggen - je vriend laat je stikken en dat betekent dat hij niet geïnteresseerd in je is als het hem even niet uitkomt. Dat is heel, heel slecht nieuws voor een relatie, het maakt sowieso van hem een slechte vader.

1 maand geleden

Lenen doe je met toestemming vooraf. En met afspraken over terugbetaling. Beide is niet gebeurd. Ik zou het stelen noemen. Ik zou nog eens met je man om tafel gaan. Je hebt hem nodig, het zijn zijn ouders. Kun je aangifte doen? Zou ik pas als laatste redmiddel inzetten, als deze "lening" toch al de relatie teveel heeft kapot gemaakt, want aangifte maakt het niet beter. Maar zorgt er wel voor dat jouw man inziet dat het echt wel een enorm slechte actie was van zijn ouders, en misschien ontstaan er dan manieren om het geld terug te krijgen via de rechter ofzo.

1 maand geleden

Goed antwoord, dit kan echt niet 🥲