12 jaar geleden

Onze zoon van bijna 3,5 heeft totaal geen interesse in plassen op het potje, hij heeft het ook vaak niet dorr als hij een poepje in de luier heeft gedaan. Hij is te vroeg geboren en heeft lang nodig gehad om zijn achterstand in te halen. Voor hem zijn andere dingen nu belangrijker: leren praten, bewegen, leren genieten van eten ( hij heeft 2,5 jaar een sonde in zowel neus als maag gehad waardoor hij eten kreeg). Onze kinderarts heeft gezegd dat hij nog wat tijd nodig heeft hiervoor en dat hij zelf aan zal geven als de tijd rijp is. Van het ziekenfonds hier in Duitsland krijgen we zijn luiers nu vergoed, dus dat is wel netjes.

12 jaar geleden

Ik denk ook dat hij er nog niet klaar voor is. Onze kinderen gaven het zelf aan als ze er aan toe waren. De oudste vroeg letterlijk wanneer ze ook geen luier meer om hoefde. De andere twee toonde interesse in het potje en wij hebben gewoon gevraagd of ze er ook een keer op wilden zitten. We zijn begonnen met elke avond voor het slapen gaan. Op ons forum kun je meepraten over zindelijk worden: http://www.hippemamaclub.nl/forum/viewtopic.php?f=20&t=238

12 jaar geleden

mijn zzontje van 2 jaar en 2 maanden wil niet op het potje plassen als we het proberen willen plast hij overal of hij komt dan met een luier aan en gaat er voor liggen om hem aan te doen hij is er dan ook nog niet klaar voor dan denk ik maar wanneer zie je dan wanneer hij er wel klaar voor is?