Ja hè, bah. Ik hoop echt dat het gauw voorbij is!

Ook koe melk allergie was het niet. Daar hebben we ook op getest! We wouden geen medicijnen voor Noah, het leek niet alsof hij pijn had van maagzuur. Maar ik hoop dat je dochtertje er gauw vanaf is!

4 jaar geleden

Dat is wel heftig, is hij nooit getest op koemelkallergie ofzo (aangezien echt alles eruit kwam, niet alleen flessen en drinken)? Mijn twee dochters hadden allebei zware verborgen reflux, maar ze hebben gelukkig nooit zo zitten stikken als jouw zoon. Bij mijn oudste werd de reflux getriggerd door voedselovergevoeligheden, dus die kregen we pas onder controle met de juiste voeding, maar zij kon zonder veel problemen plat liggen (eigenlijk een teken dat het geen pure fysiologische reflux was). Bij de jongste zijn we direct preventief gestart met de juiste voeding tegen koemelkallergie, maar zij had veel zwaardere verborgen reflux. Voor we gingen indikken zat ze zich constant te verslikken van de reflux als we haar op haar rug legden (zelfs in hoogstaand), dus we hadden geen keuze dan haar zo veel mogelijk rechtop in de draagdoek te houden en haar in hoogstand op haar buik te laten slapen. En zelfs toen we haar voeding al indikten kon ze nog geen half uur op haar rug liggen (hoe recht ook, bv. in de relax) zonder dat ze ongemakkelijk werd en begon te schreeuwen van de reflux. Dat was geen mama-honger, want op haar buik kon ze wel lang alleen spelen. Vaste voeding, rechtop leren zitten en vervolgens leren lopen heeft gelukkig erg geholpen tegen de reflux. We zijn helaas nog niet volledig van de maagzuurremmers af (hoewel ze al bijna 2 jaar is), maar ze is gelukkig en ik heb er vertrouwen in dat ze er wel uit zal groeien.

5 jaar geleden

Pff mama mijn dochter heeft precies het zelfde wat betreft het spugen en verslikken.. zo herkenbaar wat je zegt.. ik sta nog steeds bij elk dingetje langs haar bed.. t blijft zo heftig...